Ново оборудване за 326 245 лв. ще има в Двореца на културата в Перник след ремонта за 3,6 млн.

Ново оборудване за 326 245,74 лв. с ДДС очаква Дворецът на културата в Перник, който в момента се ремонтира по проект за 3,6 млн. лв. От общината днес дадоха ход на процедура за събиране на оферти, а срокът за подаване е до 20 декември. Оборудването е в направленията мултимедия, електроакустика и озвучаване, система микрофони, оборудване за апаратна, кабелни мрежи, художествено осветление и сценична конструкция. Обект на поръчката са доставка и монтаж на лазерен мултимедиен проектор, обектив, екран, видео миксер, високоговорители, цифров звуков смесител, различни видове микрофони, прожектори и мн. др.
Както сме писали, обновяването на емблематичната за Перник сграда стартира на 15 август тази година. Изпълнител е софийската фирма „Кей ес ди консултант интернешънъл“ с управител Николай Илиев. Договорът, който е на стойност 3 000 069,78 лв. без ДДС и 3 600 083,74 лв. с ДДС, е подписан на 21 юни 2023 г. Поставеният срок за изпълнение е 175 календарни дни, започващи да текат от подписването на протокола за откриване на строителната площадка.
Финансирането на проекта идва от Фонда за градско развитие Южна България. Договорът за финансиране е подписан през май 2021 г., одобреното финансиране е 3 160 888 лв., от които 1 864 924 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“.
На старта на ремонта кметът Станислав Владимиров заяви, че строителят е уверил, че обектът ще бъде завършен до края на годината, като ще се запази уникалността на сградата. Проектът включва мерки за енергийна ефективност, които да не променят облика на фасадата и архитектурните елементи, подмяна на дограмата, топлинно изолиране на покрив, реставрация на специфични архитектурни елементи, осигуряване на достъпна среда за лица с увреждания, подмяна на електроинсталацията и ВиК елементи. Изграждане на енергийно ефективни вентилационни системи в помещенията на библиотеката и книгохранилищата, обновяване на отоплителната инсталация.
Дворецът на културата е открит преди 66 години. В сградата развиват дейност Общинският комплекс „Дворец на културата”, част от който са камерен оркестър „Орфей“, духов оркестър, АНПТ „Граовска младост“ и Обединена школа по изкуствата. В сградата работят още Художествена галерия „Любен Гайдаров“, Регионалната библиотека „Светослав Минков” и общинският драматичен театър „Боян Дановски”. От построяването на сградата досега са извършвани само частични ремонти.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here