Капитанът на отвлечения в Червено море кораб се оказа петричанин

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев, съобщи Българското национално радио. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.
Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал „Струмско“. Към момента те отказват да говорят за случая.
39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба „Галакси лидер“ в Червено море. Информацията потвърди пред БНР съпругата на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.
Екипажът е бил на плаване с автомобиловоза от около месец и половина. Никой не ни е търсил за искане от откуп или да ни предаде съобщение от съпруга ми, разказа още пред БНР Събина Веселинова.
Според нея отвличането на кораба в неделя е станало внезапно, но не изключи и да са намесени политически причини, свързани с войната в Близкия изток.
Корабът плава под флага на Бахамските острови, но е собственост на британска компания и с японски оператор. Според източници, цитирани от Асошиейтед прес, обаче собствениците на „Галакси лидер“ са свързани с основаната от израелския бизнесмен Ейбрахам Унгар британска компания „Рей кар кериърс“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here