Кметът на Сапарева баня К. Гелев и ОбС шефът К. Николов към депутатите от Кюстендил: Против одържавяването на ВиК дружествата сме, променете Закона за водите!

„Против Закона за зодите сме, които предстои да бъде приет, той визира одържавяване на всички ВиК дружества, ние сме против, няма да влезем в водната асоциация, променете закона.“
Това отсече днес кметът на община Сапарева баня Калин Гелев в срещата на народните представители от 10 МИР с новоизбраните кметове на общини и председателите на Общински съвети в Кюстендилска област, организирана от Областния управител инж. Пандурски. На срещата присъстваха и кметовете на община Рила Георги Кабзималски и кмета на Кочериново Станислав Горов. Тук беше и кметът на Кюстендил Огнян Атанасов.
„Срещата беше много полезна, поискахме по- чести срещи с депутатите и областния управител, поискахме кординация на действата, обърна се внимание на депото в село Джерман, на проблемите във ВиК. Надяваме се депутатите нещо да направят, особено разчитаме на Радослава Чеканска и на Христо Терзийски, макар най- много да говори депутатът на „Възраждане“ Димчо Димчев, но те уж имали внесен законопроект, макар да не сме го видяли. “ – коментира ОбС шефът на Сапарева баня Костадин Николов.
„Сроковете за изграждането на депото в  село Джерман са напреднали, изостават актовете по строителството, дано не пропадне проекта, има огромно напрежение, има проблеми и с финансирането, трябва ни помощ от МРРБ, финансова помощ.“ – обяви кметът на Дупница Първан Дангов..
 „За нас от ГЕРБ-СДС, а надявам се и за колегите от другите политически формации, е изключително важно постигането на ефективна координация между законодателна, изпълнителна и местна власт, по отношение на важните приоритети пред региона.
Предстои ни обсъждането и приемането на Бюджет 2024, с който трябва да дадем импулс в регионалното развитие, след близо тригодишен застой, по време на който българските общини бяха доведени почти до фалит. Затова е необходимо отлаганите проекти, по които общините имат пълна готовност, да получат финансиране и да бъдат реализирани.
Не по-малко важно е осигуряването на финансиране по Механизма за справедлив преход, за да се смекчи социално-икономическото въздействие. като се гарантира създаването на работни места и запазване качеството на живот на заетите в областта на минно-добивната промишленост в Кюстендилска област – особено в най-засегнатите общини – Бобов дол, Дупница и Кюстендил.“ – коментира Христо Терзийски.

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here