Строителният министър: Не трябва да се строи трасе на „Струма“ през Кресненското дефиле

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков Сн: БГНЕС

„Трасе  на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле не трябва да се строи, това няма да забави проект.“, обяви в интервю строителният министър Андрей Цеков по темата със строителството на магистралите.
Той уточни, че настоящият проект за довършването на магистрала „Струма“ е за трасе по източния склон на Кресненското дефиле. Цеков припомни, че в управленската програма на правителството е записано, че решението едното платно на магистралата да минава през дефилето е неудачно и се търсят варианти то да бъде изнесено извън дефилето.
„Това категорично нищо няма да забави“, увери министърът и добави, че в момента е възложено строителството само на трасето през източния склон. Договорът за завършването на участъка е до 2027 г. Другото трасе – през Кресненското дефиле, не трябва да се строи, категоричен е Андрей Цеков. То може да е временно, докато се построи трасе извън дефилето.
Припомняме, че заради спора от къде ще мине новата магистрала жителите на Кресна и Симитли на няколко пъти излизаха на протест, включително протестираха и в София. Тя отправиха искания именно магистралата да се построи извън дефилето и път Е-79, който преминава през него, да остане локален.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here