30 златни и 20 сребърни сватбари празнуваха в Разлог, даруван с точилка и кърпа, кметът Герчев поведе кумското хоро

В събота Красимир Герчев кумува на 50 двойки, празнуващи златна и сребърна сватба през тази година.

50 двойки, отбелязващи златен и сребърен юбилей от сватбите си през 2023 г., се събраха на тържество в Разлог в навечерието на Деня на християнското семейство. Кметът Красимир Герчев и съпругата му Ирина кумуваха на 30 двойки, честващи златна сватба, и на 20 със сребърна. Всички подновиха заедно своите брачни обети в събота вечерта, като  бяха посрещнати с китка здравец от младо семейство”. Пред градоначалника и семействата на зам.-кметовете инж. Костова и Зайков празнуващите положиха подписите си в Летописната книга “Златни и Сребърни сватби на община Разлог”- пазител на вечната любов и вярност на стотици семейства.
С пожелания за още дълги години семейно щастие, любов и разбирателство, кметът на община Разлог връчи на всички специални брачни свидетелства. Както повеляват българските традиции и обичаи, семействата даруваха своите кумове с китка здравец, бяла кърпа и точилка, с които бе поведено и кумското хоро. Тържествената церемония продължи със специална изненада от семейство Герчеви- танцов поздрав, с участието на Танцов състав “Рилска самодива” – с. Бачево.
В празничната вечер бяха предадени от ръцете на “Златните” юбиляри в ръцете на “Сребърните” и символите на любовта – обредна питка и пламъкът на семейния огнище. С наричания за семейно щастие и любов, традицията продължи и към най-младото семейство, с посланието да растат и да се множат жителите на общината.
През 2023-та година общо 135 семейства от цялата община празнуват 50 и 25 години семеен живот. Организаторите на празничното събития, с история от 1985-та година, ще уважат и всички юбиляри, които нямаха възможност да присъстват на церемония. През следващите дни, служители на Община Разлог и Обреден дом- град Разлог ще посетят и останалите пазители на семейното огнище, които ще получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Община Разлог.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here