В Костенец бе поставен официален старт на проект “Опазване на културното наследство: изкуства & занаяти” по програма “Еразъм +”

Днес в малкия салон на НЧ “Прогрес 1907”, гр. Костенец, бе поставен официален старт на проект “Опазване на културното наследство: изкуства & занаяти” по програма “Еразъм +”. На срещата всички присъстващи имаха възможността да се запознаят с координатора на проекта – г-жа Димитринка Раковска и да научат повече подробности за програмата. Чрез увлекателни разкази от практиката си г-жа Раковска представи целите на проекта и с гордост заяви, че за 2023 г. в програмата са се включили 26 кандидати, от които около 20 са спечелили проектите. Вълнуващ е фактът, че НЧ “Прогрес 1907”, гр. Костенец, е сред първите читалища с вече спечелен проект в сферата “Образование за възрастни” към програмата “Еразъм+”. Поздравления на цялото читалищно настоятелство!
От януари до април 2024-та година за всички кандидати предстои да се проведат обучения в три направления – по английски език, информационни технологии и предприемачество. Ние от община Костенец в лицето на г-н Йордан Ангелов подкрепяме безрезервно екипа на читалището и ще следим развитието на проекта и за в бъдеще.
А сега ви информираме, че НЧ “Прогрес 1907”, гр. Костенец, набира кандидати за участие в практическо обучение в гр. Брага, Португалия през месец август 2024 г. По време на проекта всички кандидати ще имат възможност да обменят практически опит по приложни изкуства и занаяти на реални работни места, да развият комуникативните си способности на английски език, развитие на професионални предприемачески умения, придобиване на важни за ЕС сертификати и т.н.
Всеки, който има желание да се запише, може да го направи на място в НЧ “Прогрес 1907”, гр. Костенец.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here