На втората сесия и с балотаж Мая Христева отново е ОбС шеф в Самоков, М. Ташова от ГЕРБ си даде отвод

Мая Христева ще ръководи Общинския съвет в Самоков и през този мандат след изключително оспорван вот днес, включващ балотаж и отвод на Миролюба Ташова. Така в крайна сметка Христева надделя с 19 срещу 7 гласа над бившия кмет Владимир Георгиев. Както се случи и в понеделник, след първото завъртане на съветниците за гласуване не беше излъчен победител. Мая Христева от ОДБ „Български Лебъристи“ събра 14 гласа, Ташова от ГЕРБ и Владимир Георгиев от БСП по 7. Така се наложи да се проведе нов балотаж между тримата. Преди гласуването Ташова обяви, че се отказва, за да може местният парламент да избере председател и да стартира работа. Така възелът се разплете и се стигна до избор в полза на Христева. А гласуването показа, че сякаш лейбъристите са в ролята на златния пръст в ОбС, а пък БСП се оформят като дълбока опозиция в 29- членния Общински съвет.При вота бяха отчетени три недействителни бюлетини, най- вероятно те са пуснати от двамата от „Възраждане“ и Зашкев от ПП-ДБ. 19- те гласа за Христова са натрупани от редиците на ОБТ” Български лейбъристи”, ГЕРБ, ДПС, „Евророма“ и НДСВ. Съветници коментираха, че, сядайки в председателски стол, Христева не поздрави нито Ташова за принципната позиция да отстъпи, което реално отблокира работата на ОбС, нито избирателите, гласували за нея. Председателят благодари само на съветниците, че са гласували и очерта, че нямаме време за губене, тъй като през декември трябва да се одобри план сметката за ТБО. Още в понеделник ОбС се събира отново, за да се попълни състава на комисиите.
„За пореден път ОБТ „Български лебъристи” с председател Емил Кривошиев се показаха като ключови играчи в избора на председател на ОбС-Самоков. Питаме се не смесват ли прекалено политическите и икономическите интереси в групата им? Защо някой от тях не излезе да каже имат ли принципни позиции, които отстояват в община Самоков? На първо четене би следвало да отстояват интересите на работниците. Ще проследим дали ще следват зададената линия на управление от предишният кмет да вземат обществени поръчки за ремонти на пътища, снегопочистване, сметосъбиране.“, коментират самоковци .
Всички са любопитни и какво професионално поприще ще избере бившият кмет, който реше, че ще бъде съветник в новия ОбС. Георгиев обаче за момента запазва мълчание.
На сесията гостува народният представител от ГЕРБ и общински председател на партията Валентин Милушев, симпатизанти, граждани, общественици.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here