П. Дангов: Бригада от общината работила по вилата на ексшефа на ОП „Чистота“, откриваме практика за раздути с 20% фактури за дребни покупки 

„Служители на общината са работили по вилата в Самораново на Борислав Костадинов, показа вътрешна проверка. При проведен разговор той си призна, помолих го да си намери друга работа. Този човек контролира 76 работника, включително и по програмите за времена заетост, те са му пряко подчинени. Получавал е 1900 лв. заплата.“, това заяви по повод рокадите в общината кметът на община Дупница Първан Дангов. Както вече съобщихме, Костадинов, който беше начело на общинската фирма „Чистота“, вече е освободен.
Градоначалникът изнесе и фрапиращ факт, касаещ дребни покупки, правени от общината: „Имало е практика в администрацията през домакина Георги Георгиев да бъдат пазарувани строителни материали- бои, крушки и т.н., от магазин в града и да се завишават сумите по фактурите, което е одобрявано от ръководителите. С около 20% е завишавана сумата по фактурите. Крадено е на дребно, но често.“, обясни Дангов, без да уточни конкретна сума. Той коментира, че в рамките на над 10 години в общината не е правена оперативка с началниците на отдели и всеки е работил като самостоятелна единица.
„От портиер до зам.- кмет всеки си е работил сам, без да споделя какво прави. Има много голям брой служители в администрацията, а микроклиматът е доста лош, което е недопустимо. Има 19 държавни служители, на които в последните години не е правена атестация, което е нарушение на закона. Налага се аз и зам.- кметовете да ги учим как да работят. Имаме излишък от кадри, но дефицит на квалифицирани хора.
Заварваме тенденцията, че се е оформила висша социална администрация. Тези хора получават от държавата пълна издръжка, но те пак работят сами за себе си. Резултатът е, че крайният ефект от предлаганите социални услуги е трудно видим. Идват при нас хора и търсят социално жилище или помощи, а същевременно общината предлага тези социални услуги. Ще имам специална среща с всички директори на предприятия, центрове и т.н. Ще говорим да не се затварят, а да впрегнат екипите си и да започнат да решават проблемите на хората.“, каза още Дангов. Той уточни, че за част от освободените позиции в общинска администрация ще се обявят конкурси, такъв със сигурност ще има за нов домакин на общината. Стана ясно, че кметът ще присъства на общоселски събрания, на които ще се обсъждат кандидатурите за кметски наместници по селата. Дангов е стартирал и срещи по училищата с родители и ученици, като целта е да се помогне за бъдещата реализация на децата, за да не напускат те общината. Кметът обяви и приемния си ден, това ще бъде в сряда от 9 до 15 часа.

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Значи, кой е бил домакин е правил това нещо, а относно Боре, преди няколко години четох в 4 власт, че е бил успешен адвокат, така, че неговата е лесна, пожелавам му успех!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here