С 881 590 лв. фирмата на ексдепутата от Петрич Митко Захов гради младежки център в парка на Сандански

Митко Захов е сред крупните строители в региона.

Фирмата „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД на бившия депутат от Петрич Митко Захов и санданчанина Иван Андонов спечели обществената поръчка за изграждане на младежки център в парка на Сандански. Дружеството е класирано на първо място, а конкурентът му „Сейфтистрой 2018“ ООД на Руджие Асан от гр. Суворово е отстранен от надпреварата, тъй като не е декриптирал ценовата си оферта.

С оферта от 881 590 лв., или само с 2138 лв. по-ниска от прогнозната, фирмата от Сандански трябва да превърне пустеещата сграда в парка в модерна база, където да се събират младежите.

Идеята за създаването на младежкия център е от миналата година на съветника Ивелин Терзийски, който предложи на последната сесия на Общинския съвет за локация пустеещата сграда на бившия клуб на СДС зад старата община. Тогава обаче общинското ръководство се спря на двуетажна постройка, изградена преди 50 г. за тренировки на скокове от трамплин на сухо, която не се използва по предназначение от 1999 г.

На първия етаж ще бъдат ситуирани фоайе, асансьор, стълбище, коридор, санитарни възли за мъже, жени и хора в неравностойно положение и помещение за приемане на кетъринг. На етажа ще се намират още и две многофункционални зали, разделени с подвижни шумоизолиращи стени, с възможност за обединяване в едно пространство. Голямата зала ще бъде с капацитет за 60 души, малката за 30 души, а при обединено положение капацитетът нараства до 100 души. Към голямата зала ще има поглед от втория етаж през стъклени витрини. В центъра й ще бъдат изградени две повдигащи платформи, които да бъдат използвани за повдигане на част от пода като сцена или подиум и с възможност за съхранение на столове и инвентар.

На втория етаж ще има фоайе, коридор, кабинети за медиатора, младежкия специалист и управителя, както и зала за дигитални компетенции.

Центърът ще се ползва от Общинския младежки консултативен съвет, чийто състав ще бъде определен със заповед на кмета и ще включва ученици от средните училища в града, представители на НПО и общинска администрация. Сред функциите на този съвет ще е и подпомагане на кмета при работата му с младежите от община Сандански.

След изграждането на младежкия център Планинската спасителна служба и Клубът на учителите пенсионери ще бъдат под един покрив.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here