Един глас раздели Георги Батев от шефския пост на ОбС в Сандански, Стоев: Продават се! Говори за постове в дружества, за зам.-кметски места, за надзори на апетитни проекти и ….

Само един глас раздели адвокат Георги Батев от поста на председател на Общинския съвет в Сандански, той получи 14 гласа, при необходими 15 гласа. Един от общинските съветници беше сложи точка на бюлетината, така я маркирал със знак, за да се проследи гласуването, според запознати. „Всеки един от 15 -те, които гласували за Батев искал пост, обект или нещо друго от управляващите в общината, за да гласува предложенията на кмета и общинска администрация. Известно е, че ако предложенията им не съберат 15 гласа, те губят проекти и пари, работа на общината спира.“ – коментираха от общинска администрация, но спестиха имената от затулисието. Опонентът на Батев беше лидерът на ГЕРБ Стоян Стоев, който успя да събере едва 7 гласа. Недействителните бюлетини бяха- две бюлетини, негласувалите четирима съветника, двама се въздържаха, двама гласуваха – „Не подкрепям никого“. вотът е таен. Това беше втори безуспешен опит да се избере председател, следващият ще бъде на 22 ноември. „Тежко и горко на кмета и администрацията, тече процес на жестоко извиване на ръце, правят се корупционни схеми, очаква се някой да падне в капана на закона.“ – бяха коментарите на гости в залата.
„Грозно, по-грозно, избор на председател на Общински съвет в Сандански.
Така мога да резюмирам случилото се днес.
След като миналата седмица опозицията бяхме на косъм да завоюваме победа, сега се оказа, че управляващите са успели да си договорят сериозна подкрепа в местния парламент.
Мисля, че отбелязахме и дъно като станахме свидетели на първия опит за контролиран вот в Общинския съвет.
Явно някой е бил инструктиран да сложи точка на бюлетината си, за да се проследи как е гласувал.
Какво е получил в замяна не искам да мисля.
Това обаче се оказа и причината да се провали гласуването и другата седмица ще има нов опит за избор на председател.
От сега зная, че ние отново ще сме на страната на опозицията. Всички други сами трябва да вземат решение дали са част от управлението на Атанас Стоянов или не са.
А срещу какво са дали гласовете си скоро всички ще видим. Защото вече се говори за постове в дружества, за заместник-кметски места, за надзори на апетитни проекти и какво ли още не.
Ние обаче няма да мълчим и тепърва ще покажем всяка схема и всяка разпределена порция от зараждащата се бизнес коалиция, която иска да управлява Сандански.
Едно е хубаво – когато в края на деня знаеш, че си постъпил принципно и последователно. Затова и благодаря на всички, които успяха да удържат тази позиция!“ – коментира Стоян Стоев.
Може да бъде изображение с 1 човек, костюм и текстово съобщение

 

 

 

 

 

Ето още интересни коментари:

„Точицата е била в квадратчето на Георги Батев. Имало е дискусия и гласуване. От политически инат комисията е решила да нямаме председател, защото това е бил 15-тият решаващ глас. 14 е много по-близо до пръв сред равни от 7.“- Петър Василев.

„Четенето с разбиране не Ви се отдава, смисълът на пръв сред равни от 7 означава първенстващата му роля като лидер на ГЕРБ Сандански – чиято група в общинския съвет е от 7, да, а основната идея на поста е да обоснове номинацията на групата, която издига този, когото припознава като свой лидер!! Ако елементаризираме още посланието – то е, че номинацията на Стоев е логична и е принципна позиция на тези 7, които са повече от 3 КОД, 7 е повече и от 1 РЗС, 7 е повече и от 5 Земеделски съюз и т.н. сравнени с всички фрагменти от политическия спектър представен в този съвет!“ – Десислава Велкова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here