Срещу 89,52 лв./ км дупнишката „Меридиан“ ще чисти снега в Сапарева баня и тази зима

Дупнишката фирма „Меридиан“ е избрана за втори поред сезон да се грижи за зимното поддържане на пътищата в община Сапарева баня. Вчера кметът Калин Гелев е подписал решението да се сключи договор с дружеството с управител Райна Георгиева, след като комисията по подбор е оценила офертата с 90 точки. Представените цени са по 74,60 лв./км без ДДС или 89,52 с ДДС за разчистване на сняг от пътното платно и по 76,40 лв. без ДДС или 91,68 с ДДС за опесъчаване. Заложеният максимален ресурс за дейността и през този сезон е до 120 000 лв. без ДДС или 144 000 лв. с ДДС. „Меридиан“ се конкурира за поръчката с още две фирми, които обаче са отстранени в хода на процедурата. Дупнишката „Мегаинвест- холд“ на Цветан Цветанов е предложила техническото предложение, което не отговаря на заложените изисквания. От комисията са отчели несъответствия в представената документация. На различни страници в нея било записано, че от дружеството може да реагират при нужда до 11 мин., а в последствие е посоченото време 60 мин. Разминаване е установено и по отношение на наличната база. От фирмата хем декларирали, че базата им се намира между Сапарева баня и Овчарци и имат опорен пункт Дупница, а на друго място било вписано, че тя е в София.
Третият кандидат „РКЕМ Груп“ от Благоевград с управител Райна Янчова пък не представил документи, удостоверяващи, че в последните 3 години са извършили поръчка със сходен предмет и обем, поради което също са отстранени.
Така и тази зима ще се разчита на „Меридиан“ за снегопочистването и опесъчаването на пътища с обща дължина 72,45 км в града и селата Паничище, Сапарево, Ресилово и Овчарци. Фирмата трябва да се грижи за осигуряване на достъпа до здравни и учебни заведения, квартални търговски обекти, общински и държавни служби и др.
Подлежащите на поддръжка общински пътища в общината са общо 23,90 км, а уличната мрежа 48,55 км. Почиства се пътят от Сапарева баня до Паничище и хижа „Пионерска” с дължина 14,9 км, пътят Дупница- Клисура/Сапарева баня от 2,7 км, уличната мрежа в града от 17,100 км, също улиците в село Паничище от 7,8 км, в село Сапарево от 5,8 км, Овчарци също 7,8 км, пътят към Овчарченския водопад от 1км, улиците в Ресилово от 11,85 км и пътят Ресилово-Овчарци/ Ресиловски манастир. Договорът е със срок от 7 месеца.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here