Росен Тимчев е областният кордитатор на бившия прокурор Иван Гешев в „Граждански блок“ за Кюстендилска област

Росен Тимчев е до Иван Гешев
Синът на професор Констанца Тимчева, която е един от водещите онколози в България, лекар на 2019 година, Росен Тимчев е областният кординатор на новата формация  “Граждански блок”, начело на която застана бившият главен прокурор Иван Гешев. Това стана ясно на пресконференцията, която Иван Гешев и учредителите дадоха в София.
„Вече се създадоха структури в цяла Кюстендилска област, ще обявя скоро и председателите по места, текат срещи.“ – каза Росен Тимчев.
Ето какво разкри Иван Гешев в анализ за ситуацията:
Днес ситуацията в България наподобява тази през 1934г., когато всички партии в страната са фалирали морално и са били изпразнени от съдържание.
Те са се превърнали в корпорации – търговци, които обслужват своите лидери и не представляват българските граждани.
Всички партии отидоха в левия и в крайно левия спектър. Консервативни и патриотични формации липсват, а именно от това поле произлизат ценностите, които винаги са запазвали и развивали българския род и родина.
Ако перифразираме Маргарет Тачър, социализмът приключва тогава, когато свършат народните пари. А нашите са на път да свършат – откраднати от тези еднолични ООД-та, които се наричат партии.
На миналите избори гражданите на България дадоха поредния вот на недоверие към управляващите и цялата партийна система.
Вот, на който те гласуваха категорично срещу политическото безсмислие, наречено некоалиция, известно още и като сглобка.
Бързо вървим към края на демокрацията в България. Към недържава и морално разложение на традиционните български ценности.
Днес всички партии са недемократични. Те преследват целите на собствениците си, защото вече не са партии, а търговски фирми, чиято единствена цел е да крадат народните пари.
Всичко това ни кара да се запитаме: Възможно ли е да имаме работеща демокрация, която е изградена от недемократични субекти? Нашият отговор е категоричен – НЕ.
Затова днес създаваме Платформа “Граждански блок”, чиято цел е да върнем властта в ръцете на гражданите така, както е отбелязано в чл.1 от нашата Конституция: Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено.
Преди да ви кажа повече за това обаче, бих искал да дам оценка на политическата обстановка след изборите. Днес изглежда, че има две Българии, които живеят успоредно една на друга.
Първата е тази на политическия боклук и присъдружните им медии и анализатори. В нея всичко изглежда наред – управлението е по-стабилно от всякога, а ПП-ДБ и ГЕРБ са спечелили изборите.
Другата България обаче е тази на мнозинството. Там т.нар. “победители” претърпяха тежък крах, а сглобката им се разпада. Неслучайно либералното е синоним на двойните стандарти. И за да докажа това си твърдение ще се спра на три факта, които удобно убягнаха от очите на политическите коментатори.
На първо място, впечатление прави тежкият електорален удар, който понесоха двама от участниците в тройната коалиция – Продължаваме промяната-Демократична България и ГЕРБ. За само шест месеца двете формации загубиха огромен брой избиратели – общо около 500 000. На последните парламентарни избори през април те получиха общо около 1,3 млн. гласа, докато днес подкрепата за тях се е свила до под 800 000. Всичко това говори, че двете формации са загубили доверието на хората.
Важно да обърнем внимание и на тежкия изборен провал на ГЕРБ, който незнайно защо всички се опитват да ни представят като грандиозен успех. Резултатите в София, Варна, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Ловеч, Силистра, Дупница, Панагюрище и десетки по-малки общини са трагични.
Провалът се забелязва най-отчетливо в столицата, където партията на Бойко Борисов понесе троен удар:
Наложеният от него кандидат за кмет се представи толкова слабо, че не успя да достигне до балотаж.
Броят на съветниците на ГЕРБ в столичния общински съвет намаля наполовина – от 27 на 14.
А на втория тур партията загуби битката в 21 от общо 24 района на столицата.
Собственикът на ГЕРБ Бойко Борисов продаде избирателите си в интерес на личното си оцеляване.
На последно място, медиите и т.нар. политически анализатори не забелязаха най-големите печеливши. Това безспорно са гражданските кандидати, които бяха издигнати от инициативни комитети или чрез листите на малки извънпарламентарни партии и местни коалиции. На тези избори те се превърнаха в първа политическа сила като общият брой на гласовете подадени за тях надхвърля този за ГЕРБ и ПП-ДБ взети заедно.
Резултатите от местния вот ни водят до следните изводи:
Сглобката, неправителството и некоалицията нямат никаква легитимност да управляват държавата.
Налице е тежък срив на партийната система, като партиите продължават да се провалят в ролята си на посредник между гражданите и властта, защото са се превърнали в търговци.
Недоверието в политическите сили и техните собственици е огромно и то вече компрометира избирателната ни система, и обезсмисля демократичния процес.
За всеки трезво мислещ човек отдавна е ясно, че България повече не може да продължава така, ако искаме да имаме бъдеще за децата ни. Необходими са действия, които да доведат до решаването на кризата, свързана с колапса на партийната система. Това обаче не може да стане с учредяването на поредната политическа партия, защото в настоящата среда тя няма да получи необходимото доверие.
Решението е друго – партиите се провалиха и е време да дойдат гражданите.
Жизнено важно е да върнем гражданите в политическия процес, но не чрез гласуване за същите провалени субекти, а чрез активното им участие във властта.
Безапелационният успех на гражданските кандидати на предходния вот е ясен сигнал, че това е възможно. Дошло времето за създаването на политическа формация от нов вид – гражданска и демократична. Такава, която не е партия.
Затова днес десетки граждански организации обединяваме усилията си и създаваме Платформа “Граждански блок”.
Ние влизаме в политиката, за да променим този порочен модел. За целта създаваме формация, която е напълно демократична и не ничия собственост. Тя ще бъде запазена територия за всички активни граждани, които са готови реално да участват в политическия живот на страната и техният глас да бъде чут.
Целта ни е да върнем смисъла на политиката в България и да предложим реална гражданска алтернатива на партиите, които днес са част от проблема, а не от решението. Само така ще можем да изведем страната си от безпътицата, в която се намира.
Средствата, чрез които ще постигнем целите си са:
Премахване на монопола на партиите върху изборния процес и властта, чрез промяна на чл.12 от Конституцията на РБ и включването на възможността в изборите да участват и граждански организации.
Промяна на Изборния кодекс с цел премахване на несправедливите предимства, с които се ползват партиите спрямо гражданите и независимите кандидати.
Промени в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, чрез премахване на всички препятствия пред реализацията на референдумите.
Намаляване на броя на депутатите, въвеждане на възможност за тяхното отзоваване и предимство на мажоритарния елемент в парламентарните избори.
Управление на кадърните, а не на лоялните, чрез въвеждане на процедури за подготовка и подбор.
Засилване ролята на местното самоуправление чрез осъществяване на реална финансова децентрализация на общините.
Обръщаме се към всички граждани и граждански организации, които споделят нашите цели. Към хората, които са изоставени или предадени от партиите и фалшивите политици в тях:
Бъдете активни и се свържете с нас!
Ще участваме на следващите избори с изцяло граждански листи.
Правилата при нас са прости – без фалшиви лидери и строга йерархия. Без партийна дисциплина и спуснати отгоре решения. И разбира се – без партийни членове.
Защото ние не сме традиционна партия със свръх овластен лидер и послушни служители-партийци.
Ние сме нейната пълна противоположност.
Ние сме независими българи, които обичаме Родината си!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here