Депутатът Стефан Апостолов се похвали с добра новина за двойките с репродуктивни проблеми

Стефан Апостолов

Депутатът от Симитли Стефан Апостолов съобщи изключително добра новина за  двойките с репродуктивни проблеми, кауза, по която той работи от първия миг в парламента. Ето какво съобщи Апостолов:

Днес в Народно Събрание проведохме много важна среща за мен и моята кауза, за която се боря. Това е каузата за хората с репродуктивни проблеми. Разговаряхме с Радина Велчева, основател на Фондация „Искам бебе“, с професор Костадин Ангелов, председател на комисията по здравеопазване в НС, и с Деница Сачева, председател на комисията по труда, социалната и демографската криза.

Дискутирахме как държавата и по-конкретно фонд ЦАР – Център за асистирана репродукция да започне да финансира и двойките, които се нуждаят от донорска програма. В предходни мои публикации ви запознах, че донорството е доста скъпо, а реално държавата подпомага само процедури инвитро, но не и донорството. Следващата стъпка ще бъде другата седмица, когато професор Костадин Ангелов ще направи работна група от специалисти, в която да се дадат най-добрите предложения как да се случи това.
Надявам се, че колегите от всички парламентарни групи в НС ще подкрепят това наше предложение, тъй като то означава ЖИВОТ. Това реално е и един от способите за борба с демографската криза, която е един от най-големите проблеми в страната ни., съобщи Апостолов на личната си ФБ страница.

Стефан Апостолов е сред единиците български депутати, които реално оправдават престоя си в Народното събрание. Той се посвети на една благодордна кауза, в резултат на която в региона изплакаха деца на двойки с репродуктивни проблеми, на които той е помогнал . На някои  от децата е кръстник, други носят неговото име.

Апостолов, освен с всички правомощия, които има като депутат, помага на двойките и финансово, като години наред дарява заплатата си за благородната си кауза. Нещо, с което малцина народни представители могат да се похвалят.

П. Петрова
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here