Дупутати се изправят срещу Гергов, Батков, Коцев-баща, Ганчев, Асенов, Златев, Гювен, Динев, Гигов, Трендафилов, Фаса и много др. в Конституционния съд срещу законовата забрана за застрояване на 30 000 дка заменени гори?

Читателите ни пишат:
Днес в Народното събрание започва отново войната за горските заменки и ще е интересно да видим кои депутати ще имат смелостта да се изправят срещу олигарсите Коватики, Гергов, Батков, Коцев-баща, Ганчев, Асенов, Златев, Гювен, Динев, Гигов, Трендафилов, Фаса и много други, надигнали вой в Конституционния съд срещу законовата забрана от 2011 г. за застрояване на 30 000 дка заменени гори: https://www.zelenizakoni.com/zasedanie-gorski-zamenki
Ние водим тази война вече 15 години, след като 2008 г. доказахме схемата със заменките, 2009 г. протестирахме докато схемата бъде спряна със закон, 2014 г. убедихме ЕК да я обяви за незаконна държавна помощ, а 2019 г. разобличихме как корумпирани служители към МЗХ са занижили размера на незаконната държавна помощ, която олигарсите трябва да връщат на държавата – от 1 млрд. лева на скромните 80 млн. лева.
Скоро ще разкажем и как съдът с помощта на корумпирани пазарни оценители „изпира“ заменките и опрощава милионите на олигарсите – причината, която ги е окрилила да атакуват сега Закона за горите в КС. И да ги пита някой Висшия адвокатски съвет, които са внесли искането им в съда, толкова ли нямаше други ощетени от законите български граждани, та са тръгнали да защитават точно най-големите схемаджии?? И то без да споменат и една дума в жалбата си до съда, че „заменките“ са схема, са кражба, са уникална природа и са предмет на европейска наказатална процедура и стотици съдебни дела.
Как да е. Каквото зависи от нас – направихме! От Зелени закони изпратихме и до депутатите и до Конституционния съд 25 страници становище с пълен исторически анализ на схемата, с битките, които са водили срещу тях десетки граждани, но и депутати от OДС и ГЕРБ, както и с примери от най-скандалните заменки, значението на природата там и опитите за застрояването им – дюните на Камчийски пясъци, Шабла и Несебър, скалистите брегове на Балчик, Калиакра и Иракли, вековните гори в Рила, Пирин и Родопите, градските лесопаркове около София, Варна, Благоевград и Сандански: https://www.zelenizakoni.com/…/stanovishte-delo-KS-gorski…
Но има как и Вие да помогнете, за да защитим тези уникални природни места от алчните лапи на олигарсите! Целият спор в Конституционния съд е за това, кое конституционно право е с по-голям приоритет – правото на олигарсите да застрояват заграбените държавни гори, или нашето всеобщо право на защитена природа и равнопоставен конкурентен бизнес. Нека съдът ни чуе!
 Автор: Александър Дунчев

 

 

 

 

 

 

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here