Кметът на Ихтиман Калоян Илиев се върна в кабинета си, Николай Начев отново е ОбС шеф

Избраният за четвърти мандат кмет на община Ихтиман Калоян Илиев положи клетва заедно с новоизбраните кметове на кметства новите общински съветници за мандат 2023-2027 г. Това стана на тържествена първа сесия в големия салон на читалище „Слънце“.
Церемонията започна с химна на България. Пред Секретарят на Софийска област Мая Цанова кметът, новите кметове на кметства и общинските съветници положиха клетва да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите в община Ихтиман и да работят за развитието и просперитета на града и общината. Председателят на ОИК – Ихтиман, връчи на новоизбраните общински съветници и кметове удостоверенията, с които са избрани.
Бе отслужен водосвет за здраве и успех през новия мандат.
Церемонията продължи с първа тържествена сесия на новия общински съвет. Заседанието бе открито от най-възрастния член на местния парламент г-н Николай Начев. Заседанието продължи с избор на председател. Бяха предложени 2 кандидатури за председател – на Николай Начев и на  Милена Чомакова. След тайно гласуване с 10 гласа „за“ , за председател на местния парламент беше избран отново Николай Начев.
Кметът на община Ихтиман Илиев изказа благодарности към всички, които са му гласували доверие за четвърти пореден път. Той сподели надеждите си за една ползотворна и пълноценна работа с новият общински съвет, а след четири години се надява градът ни да изглежда още по-хубав и доразвит.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here