РС – Дупница наложи наказания на пиян водач на МПС от Бобов дол. Той ще плати и 3000 – левовата равностойност на автомобила

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение

Районен съд – Дупница наложи наказания на водач на МПС управлявал след употреба на алкохол – престъпление по чл. 343б, ал. 1: „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и „глоба“ в размер на 300 лева;  „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца. Съдът определи, обвиняемият да плати в полза на държавата и сумата от 3 000 лв., левовата равностойност на лекия автомобил, послужил за извършване на престъплението, доколкото МПС не е негова собственост.

Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на В. П. / на 48 години, неосъждан, от гр. Бобов дол /. Обвиняемият се признава за виновен в това, че на 13.09.2023 г., около 06.50 ч. в гр. Бобов дол, е управлявал МПС – “Ауди А6“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а именно: 1,38 промила на хиляда, установено по надлежния ред – с химическа експертиза. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът, служебно и на основание чл. 343б, ал. 5 от НК, с оглед събраните доказателства за собствеността и стойността на процесното МПС – „Ауди А6“, оценен на 3 000 лв., приема че, доколкото подсъдимият не е собственик на същото, следва да присъди същият да плати в полза на държавата равностойността на лекия автомобил, послужил за извършване на престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК, установена чрез заключението на приетата съдебно – оценителна експертиза.

Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ОС-Кюстендил.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here