Инфарктно! 277 гласа разделят претендентите за кметския пост в Самоков Ангел Джоргов и Владимир Георгиев

Точно 277 гласа е разликата между основните опоненти за кметския стол в община Самоков Ангел Джоргов от ГЕРБ и Владимир Георгиев от БСП. Джоргов ще влезе в балотажа с преднина след първия тур, за него са гласували 7756 души или 45,07%, а за досегашния градоначалник Владимир Георгиев 7479 или 43.46%.
„С уверени стъпки към победата! Много съм благодарен на всички, които ме подкрепиха на местния вот. Надявам се да го направите и в идната неделя, за да постигнем заедно промяната. Благодаря!“, коментира Джоргов. Към избирателите се обърна и Георгиев, който заяви: „Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие и показаха, че оценяват направеното през изминалите години и положителната промяна в града и селата ни. Благодаря на гражданите на Самоков, които в неделния ден отделиха от времето си, за да отидат до урните. Надявам се, че следващата неделя отново активността ще бъде висока, за да покажем, че не ни е безразлично кой ще бъде начело на община Самоков.“
На трето място след двамата големи претендента за кметския пост остава Бойко Дамянов, издигнат от „Възраждане“. Той е събрал едва 3.95%, което е 679 души. На четвърто място по гласове се нарежда Пламен Костадинов от ПП -ДБ, получил 491 гласа в своя подкрепа /2.85%/. Кандидатът за кмет на община Самоков от ВМРО и председател на патриотичната структура в Самоков Кирил Стойков има 233 гласа, което е 1.35% от вота. На шесто място е Бойко Димов от „Пряка демокрация“, за който са гласували 151 души, 0.88%. Опцията „Не подкрепям никого” е отбелязана от 421 души.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here