Бойко Борисов в Благоевград: Това харчене на пари вече 3 години, без да се вижда къде е… Разбирам да кажат, че ни трябва 2 млрд. дълг, за да достроим АМ Струма, например. Има смисъл и гласувам с 2 ръце

„Прочетох, че Асен Василев е говорил за състоянието на бюджета, че в митниците и данъчните има по-малко пари и трябва да се взима нов дълг. И тук говорим за милиарди. Преди Ковид кризата винаги сме били на излишък, бяхме в тройката на държавите с най-нисък външен дълг. Последните години държавата се вкара в дългова спирала и то много преди това правителство. Само че не се говори с имена на министри, на премиери. Корнелия Нинова е забравила, че след мен тя е била вицепремиер на България и е могла да оправи много от грешките, които казва. За кое съм виновен? След мен е имало 5 премиера, финансови министри. Може да се види колко е фискалният резерв, може да се види как е нараснал дългът, но да се кажат имена. Над 3% дефицит е около 4-5 милиарда, които липсват. И като прибавим още 5 млрд. към тях, нали ние трябва да ги върнем? След изборите като внесат бюджета, ще го разгледаме внимателно. Аз съм за консервативна политика.“, каза препълнената зала „Скаптопара“ в Благоевград, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе там за представянето на кандидат кметовете от региона.
Борисов заяви, че това харчене на пари вече 3 години, без да се вижда къде е… „Разбирам да кажат, че ни трябва 2 млрд. дълг, за да достроим АМ Струма, например. Има смисъл и гласувам с 2 ръце. Такъв заем ще се изплати и ще носи приходи. Самият аз не мога да гарантирам нищо, свързано с новите дългове. ГЕРБ няма заместник-министри в Министерство на финансите, нито в Митници и в НАП имаме заместници. Какво е състоянието на хазната знаят само ПП, сигурен съм, че и ДБ не знаят.“, попита Борисов.
Според него в тази международна ситуация, с тези 2 война, без правителство си обричаме държавата. „Затова не е важно кой пред коя врата стои в парламента, важно е да сме под българския флаг и да работим за държавата ни! Ние сме граждани за европейско развитие на България, евроатлантическите ни партньори одобряват сегашното правителство и затова трябва да го пазим, защото е добро за страната.
Предстои трудна финална година на фона на война в Украйна и в Близкия Изток. Случва се ярко противопоставяне и гледайки трагедията на цивилните граждани и от Израел, и от Палестина, считам, че това е процес на окървавяване, който няма да отмине столетия. Ако този конфликт стане глобален, ще настане криза с горивата и дизела. Ние като държава трябва да сме много внимателни и да имаме план и готовност, включително и през кметовете, които трябва да започнат да изграждат зарядни станции за автомобили например. А в момента нямаме план, имаме една програма, която уж следваме и около която всеки търси успех, за да каже, че е успял.
Кирил Петков също е бил днес в Благоевград. Би трябвало да сме заедно днес тук по силата на сглобката, но ние говорим за противоборството между нас, а утре в парламента заедно приемаме закони или се пазим от вот на недоверие. Много сложна конфигурация.
Кажете ми едно нещо след нашето управление, едно постановление на Министерския съвет за тези 3 години, свързано с Благоевград и областта? Само за Банско сме дали над 20 млн. За Петрич, Разлог, Хаджидимово, Сандански – всички ремонти на улици, училища, детски градини, ВиК инфраструктура, са правени за последно с решения на нашето правителство. Да не говорим за АМ Струма, за санирането – държавата идваше и правеше блоковете, разкриваха се много работни места, жилищата ставаха по-скъпи… В Благоевград има 300 санирани блока. Гарантираме, че ако хората изберат кметовете от ГЕРБ, ние ще продължим с тази политика.
Ако имаме победа, ще имаме и аргументи да изпълняваме обещанията си. Ние трябва да правим добро и да сме толерантни. Всички видяха, че да се закачат с ГЕРБ не е здравословно и не е хубаво. Не се чегърта това, което не се чегърта. С един добър резултат ще ни дадете сила да работим за България!“, каза още Бойко Борисов.

Независимият кандидат за кмет Илко Стоянов получи мощна подкрепа лично от Борисов вчера на предизборна среща пред стотици симпантизанти.

„Това е нашият избор за Благоевград и знам, че заедно пак ще победим! Не Камбитов, който е наш опонент, а държавата и ГЕРБ стояха зад развитието на Благоевград. Илко, ти не си сам, ние заставаме зад теб!“, категорично заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here