Отвори врати новата база на ДГ „Здравец“ в ж.к. „Спартак“ в Сандански, кметът Стоянов преряза лентата

С водосвет за здраве, много усмивки, песни, танци и настроение, днес бе открита новоизградената база на Детска градина „Здравец“ в ж.к. „Спартак“!
Новият дом на щастието, усмивките, приятелствата и новите знания бе официално открит от кмета на община СанданскиАтанас Стоянов, директорът на детската градина – Яна Василева и председателят на Общински съвет – Николай Шаламандов.
Изграждането на новата база е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ на Министерство на образованието и науката.
Сградата разполага с красиви, просторни и приветливи помещения за заниманията на децата, административна част, зала за спорт, зала за музикални занимания, кухня, перално и всички обслужващи помещения към тях.
Обособен е и външен двор, предвиден като място за почивка и активни игрови и спортни дейности на малчуганите.
За всяка група са изградени и детски площадки за игри, като е предвиден и природен кът с опитна градина.
В новата детска градина, в приветлива, чиста и образователна среда, децата ще получават своите знания и първи възприятия за света. Защото средата, която ги заобикаля е изключително важна за тях и тяхното развитие, а днес, със своите усмивки и грейнали очи, те показаха колко са щастливи в своята нова детска градина!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here