Бившата зам.- кметица на Кочериново Любка Джонева влиза в битка с кмета Иван Минков за стола му, хората: Скараха се, решена е да го прегази!

Бившата дясна ръка на кмета на община Кочериново Любка Николова Джонова се изправя в битка с доскорошният си работодател, кметът Иван Минков. Тя тръгва срещу него под знамето на от ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ като кандидат за кмет и кандидат за общински съветник. Двамата с Иван Минков се скараха и разделиха, без публичен скандал. Мястото и беше заето от адвокат Емил Атанасов от Дупница. Срещу Минков се изправя и бившия кмет на Кочериново Костадин Катин, Минков пък беше дълги години негов заместник, после се скараха и Минков го детронира. „Катин лежа в затвора за три тополи.“ – припомнят хората.
От 2011г. до 2022г. работи в общинска администрация Кочериново, като последните четири години и като заместник-кмет на община Кочериново.
“Решението ми да се кандидатирам за кмет на община Кочериново не е спонтанно хрумване, а решение, взето след дълъг размисъл и анализ. Професионалният ми опит, натрупан до момента ми е дал възможност да познавам в дълбочина проблемите на хората в общината и да имам ясна визия за решаването им. Град Кочериново е моето място, тук съм родена, тук живея, общината ни е малката, но прекрасна, със страхотни хора, които заслужават да имат по-добри условия за живот и развитие.”
ОИК Кочериново обяви решенията си за първите регистрирани кандидати за кметове. Те са:
А. Кмет на община Кочериново:
1. Станислав Владимиров Горов от Коалиция „Граждани за Общината“, той се пробва за кмет в миналите избори, но безуспешно, сега пак ще опита, кандидат и за общински съветник, подкрепян от гражданското общество и от БСП Кочериново, с оглед на регистрираната листа за общински съветници.
2. Любка Николова Джонова от ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“.
3. Костадин Петров Катин от ПП „БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ“ (бивш дългогодишен кмет на община Кочериново“).
4. Очаква се регистрацията на Иван Минков.
Б. Кмет на Бараково:
1. Симеон Димитров Димитров от Коалиция „Граждани за Общината“ (кандидат и за общински съветник);
2. Жулиета Стефанова Лалова от ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ (кандидат и за общински съветник. Бивш кмет на Бараково – говори се, че е била успешна).
В. Кмет на Пороминово:
1. Славчо Ташков Ванев от Коалиция „Граждани за Общината“ (бивш успешен и уважаван кмет с борчески дух. Ще работи съвместно с кандидата за общински съветник Васил Георгиев Стойчев;
2. – на този етап няма Решение за друг кандидат.
Г. Кмет на Стоб:
1. Славчо Иванов Гоцев от Коалиция „Граждани за Общината“ (3-ти в листата за общински съветници. Ще работи съвместно с кандидата за общински съветник Виктор Стоянов Давидков – досегашен общински съветник от БСП и успешно представил се кандидат за кмет на Стоб през 2019 г., защото представи ясни ангажименти за развитие на Стоб и подписа декларация в тази връзка;
2. – на този етап няма Решение за друг кандидат.
„С интерес очакваме регистрацията на останалите кандидати, чийто срок е 17 ч. на 26.09.2023 г.. Очевидно е, че ще има многообразен избор. Да победи най-достойния по преценка на избирателите. А кой е най-достойният, може би ще споделяме в хода на предизборната кампания, като видим не само програмите или платформите им, но и механизмите (способите) за тяхното практическо изпълнение, и начина на поемане на ангажимента.“  – са коментарите във Фейсбук.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here