Вижте СНИМКИ на изгорелия хеликоптер край Гърмен! Прокуратурата ръководи разследването на авиокатастрофата

Екипът на 4ВЛАСТ се сдоби със снимки на изгорелия край Гърмен хеликоптер.

Ден след инцидента от Окръжната прокуратура дадоха подробности и хронология на зловещия авиоинцидент, който е първият в региона.

Към момента резултатите от следствените действия показват, че пилотът на машината е извършвал въздушно пръскане на горски територии край Гърмен. Дейностите са приключили в четвъртък и хеликоптерът е излетял от стадиона в селото в петък около 7.30 часа сутринта в условия на гъста мъгла. Трябвало да кацне в пловдивското село Цалапица.

Сигнал за излетял хеликоптер от стадиона в Гърмен е подаден в 12.50 часа в полицията в Гоце Делчев. В него се казвало, че машината и пилотът са в неизвестност. Служители на МВР, Министерството на отбраната и транспортното министерство, както и доброволци са започнали акция по издирването му.

Летателният апарат е открит в 19.20 часа в местността „Голек“ край Гърмен, в гориста трудно достъпна пресечена местност, отстояща на около 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на загиналия пилот.

Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура-Благоевград и е образувано производство с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

Извършен е и повторен оглед. Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, като ще бъдат назначени и необходимите експертизи за установяване на причините за инцидента. Работи се по всички възможни версии.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here