Красиви картини, чудни фигури, богатство от плодове и зеленчуци на Празник на плодородието в Кюстендил /Снимки/

Традиционният Празник на плодородието в Кюстендил за поредна година събра стотици жители и гости на града в парка пред Художествената галерия.

В пространството една до други чудни щандове бяха подредили читалища от общината, земеделски производители и граждани, с богатството на природата от плодове и зеленчуци.

Изобилието на Кюстендилския край бе заляло масите, на които можеше да се видята всякакви творения– картини и икони изработени изцяло от земеделската продукция на плодотворното поле на региона, сътворени чудни фигури и гигантски тикви, зале и картофи.

Сред атрактивните участници бе и читалището в село Копиловци, които се представиха с уникална декоративна украса. Те бяха изработили ограда от дърво. Има и дървета, които са оставени изцяло натурални, а други са боядисани в пастелни цветове.

За поредна година щанда на НЧ „Димитър Каляшки“ село Жиленци, освен с богатата палитра от плодове и зеленчуци, бяха подредили и пивка различна ракия, която много бързо се продаде.

За доброто настроение се грижеха различни детски самодейни състави, а в края на следобедната програма извиха традиционното селско хоро в пространството около шадравана.

Изложението на плодовете и зеленчуците на празника ще продължи и през неделния ден, когато са предвидени много изненади за малки и големи.

 

А тази вечер от 20 часа за доброто настроение на жителите и гостите на града ще се проведе концерт на Тома, Керана и космонавтите, придружен от светлинно шоу с дронове.

 

Празникът на плодородието се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие – Кюстендил, който и тази година представи десетки сортове ябълки, отглеждани и култивирани в региона.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here