Кметът на Г. Дряново И. Пингов с подробности за катастрофата с хеликоптера край Гърмен: Ударил се е в дърво, тялото на пилота е над него

Снимка: БТВ

Кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов разказа подробности за катастрофата с хеликоптера, при която загина пилот край Гърмен вчера.

„Видяхме къде е паднал летателния апарат. Ударил се е в едно дърво, паднал е по-надолу в склона. И се вижда как е паднал пилотът. Машината е на две части. Много парчета, документация разхвърляна надолу“, обясни той.

Управникът разказа, че една част от отломките му са горяли. Става въпрос за областта около мотора. Тялото на пилота не е засегнато и се намира над летателния апарат, посочи Пингов.

Както вече писахме хеликоптерът е излетял от игрището в Гърмен вчера сутринта около 7.40 часа като трябвало да кацне в пловдивското село Цалапица. Малко след това обаче връзката с него е загубена. След 19 часа снощи машината е намерена в дере в труднодостъпна местност между Гърмен и Лещен.

Разследването е поето от Националния борд за разследвания на инциденти в транспорта, обясниха от Окръжната прокуратура в Благоевград. На мястото са направени два огледа. Продължава разчистването от отломките.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here