Поне 12 600 лв. от волейболния мач в Дупница за Бранимир Баев, кметът Чимев брои 1500 лв. за фланелка на Цецо Соколов

Всички над 600 билета бяха продадени за благотворителния волейболен мач в Дупница в помощ на Бранимир Баев, който се бори с коварна болест. По предварителни разчети събраната сума от събитието е поне 12 600 лв., но трябва да се отчетат всички направени дарения и оставените в кутиите средства.Отборите на „Марек“ и ЦСКА застанаха от двете страни на мрежата за срещата с благородна кауза. Всички играчи излязоха на игрището с фланелки с №7 и името и снимката на Баев, който е бивш играч на „Марек“. Всеки от волейболистите ще сложи подпис и в последствие тениските ще бъде обявена за продажба с начална цена от 100 лв. На мача беше организиран и търг за фланелка на капитана на националния тип по волейбол Цветан Соколов, която общинският съветник Георги Наумов закупил по- рано за 250 лв.

Наумов със съпругата на Баев

Именно от тази сума започна и наддаването днес. Ценната вещ се оказа в ръцете на кмета на община Дупница Методи Чимев, който вдигна мизата до 1500 лв., след като още в началото беше категоричен „Тениската е моя!“ В наддаването се включиха треньорът по кикбокс Красимир Сулев и президентът на футболния „Марек“ Цветан Видински, който до последно се надцаква с градоначалника, но в крайна сметка се отказа. Видински наддава до 1050 лв., в последствие организаторите обявиха, че той е оставил въпросната сума в кутиите, поставени за дарение в залата, която избухни в аплодисменти при това съобщение.  Чимев беше обявен за победител при 1100 лв., връчиха му тениската, но дупничанин наддаде глас от другия край на залата, че все още участва. Тогава кметът вдигна до 1500 лв., за да бъде сигурен собственик на фланелката.На търг ще бъде продадена и тениска на либерото на „Марек“ Мартин Божилов, който също е национал.Съпругата на Баев Михаила благодари на всички за подкрепата. Тя сподели, че той следи онлайн срещата и в момента се чувства добре. Необходимата сума за лечението му, след което се дава надежда, че той ще бъде добре, е 120 000 евро. До момента са събрани 214 000 лв.Освен търга и приходите от продажбата на билети беше обявено, че дарение са направили от ВК „Марек Юнион-Ивкони“, средства ще дари и президентът на клуба Ивайло Константинов, както и шивашката фирма на бившия съветник Даниела Симова. Благотворителната среща на живо проследиха представители на футболни „Марек“, в залата беше и волейболната легена Борислав Кьосев, треньорът по кикбокс Кирил Чакъров и съпругата му Ани и др.

Кирил Чакъров, Ани Микова и бизнесменът Ивайло Проданов
Борислав Кьосев подкрепи събитието

По врече на двубоя публиката почете паметта на легендата на дамския волейбол Мая Стоева, която почина вчера. Награда, израз на благодарност за включването на тима в благотворителната акция, получи треньорът на ЦСКА Александър Попов, който е с дупнишки корени.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here