Александър Мацурев: На този ден, преди 115 години страната ни отваря нова страница в своята история

Александър Мацурев

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 Приемете моите най-искрени поздравления по повод Деня на Независимостта на България.

На 22 септември 1908 г. в историческата църква “Свети Четиридесет мъченици”, в старата българска столица Велико Търново княз Фердинанд прочита Манифеста, с който обявява Независимостта на България, сбъдва се мечтата на поколения българи.

На този ден, преди 115 години страната ни отваря нова страница в своята история. С признаването на Независимостта на България от Великите сили, българското правителство вече има право да сключва договори за съюзи, военни споразумения, право на собствен митнически режим. Променя се статутът на страната в международните отношения и се дава решителна крачка към модерно развитие и национално обединение.

Ние можем да се гордеем, че в най-новата ни история обявяването на Независимостта на България е второто след Съединението от 1885 г. самостоятелно българско дело, извършено с усилията на всички българи.

Това историческо дело и днес ни кара целеустремено да съхраняваме изконните български добродетели и националната си идентичност. Затова ни е нужна мъдрост, обща цел и обща воля, че само с ясни и последователни действия, вяра и единение, всички ние можем да работим за успеха и добруването на община Етрополе и на нашата Родина.

Няма по-добър учител за един народ от историята и живота на предците му. Най-важният урок, който те ни завещаха е, че успяваме единствено, когато сме сплотени, когато имаме обща кауза и смелост да я отстояваме, гледайки напред с мисъл за бъдещето на нашите деца.

Уважаеми съграждани,

Най-сърдечно ви пожелавам здраве, благополучие и успехи!

Честит празник!

Александър Мацурев, заместник областен управител на Благоевград
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here