Райчо Цветин: Втори съм в листата на СДС за община Благоевград, съдбата ме свърза с този град

Цветин с Румен Христов на партийно събрание в Дупница.

Бившият зам.- областен на област Кюстендил Райчо Цветин влезе в листата на СДС за община Благоевград. Цветин, който е от Бобошево, бил е три мандата общински съветник в местния парламент, както и негов председател, споделя, че съдбата му обаче е тясно свързана с Благоевград. Ето какво разказва той: „Приех поканата да се кандидатирам за общински съветник от Съюза на демократичните сили за Общински съвет Благоевград. Втори съм във 28 членната кандидат-съветническа листа. Съдбата ме свърза с Благоевград! Бях студент и член на факултетния съвет на Правно-исторически факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Магистър съм по история, специализация „Балканистика“, магистър по финанси и докторант по „Политология“ във същия.

Семейство Цветини- Емилия и Райчо сабитуриента си Калин и дъщерята Мила

Семеен съм, с две деца – момче и момиче. Синът ми е студент втора година в Американския университет в Благоевград, а дъщеря ми е ученичка във Второ основно училище в Благоевград. Съпругата ми Емилия Халилова отговаря за социалната и жилищна политика на община Благоевград.

Райчо Цветин в компанията на лидера на СДС Благоевград Мария Гошева и съпругата си Емилия Халилова.

В момента работя като старши експерт в Районната здравноосигурителна каса Благоевград.  Приех поканата, защото считам, че съм достатъчно подготвен за отговорната позиция на общински съветник. Избиран съм за общински съветник 3 мандата 1991-1995г., 2011-2015г. и 2015-2019г. Председател бях на Общински съвет, Заместник областен управител. Имам присъден втори младши ранг – висш държавен служител – бях директор на Дирекция социално подпомагане за общините Бобошево, Кочериново и Рила. Ръководител на проекти в социалната сфера с бенефициенти различни възрастови и проблемни групи лица. Председател на народно читалище.  Защо СДС, защото началото на политическата ми кариера стартира като най-млад общински съветник в Република България в 1991 г. именно от СДС. СДС построи съвременна България!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here