Марио Нешев показа техника на над 50 г.: „Кюстендилска вода“ купува за близо 4 000 000 лв., парите са осигурени от МРРБ, поръчките са в ход!

„Кюстендилска вода“ излиза от финансовото блато, стартираме обществени поръчки и купуваме нова техника за близо 4 000 000 лв., парите са осигурени от МРРБ. Дейността на дружеството е да поддържа мрежата, а не да я подменя. Подмяната на водопровода е дело на общините, община Кюстендил има готови проекти за над 60 000 000 лв., остава само да бъдат реализирани. Техниката на дружеството ни е потресаваща. Това е основната причина да се мъчим и да работим бавно.
Това обяви днес управителят на „Кюстендилска вода“ Марио Нешев и показа допотопната техника, с която работниците борят авариите в областния център Кюстендил със 73 -те села в него.
Техниката, с която разполага „Кюстендилска вода“ – освен че е крайно недостатъчнаa, тя е остаряла (на повече от 50 години!) и в изключително тежко състояние.

И не – на снимките не виждате кадри от изложба на ретро техника, а техниката, с която разполага „Кюстендилска вода“.

Служителите на дружеството споделиха, че често се сблъскват с критики, че пристигат на мястото на аварията твърде бавно. Сами може да си представите колко време им отнема, за да се придвижат до авариите в по-отдалечените места с тази остаряла техника.
Ето защо приемането на стабилизационния план на „Кюстендилска вода“ от „Български ВиК Холдинг“ и предстоящото му финално одобряване от МРРБ, което извоюва управителят на „Кюстендилска вода“ Марио Нешев, е една малка победа. „Голямо съдействие ми оказа и областната управа.“ – призна Марио Нешев
Както вече писахме, планът предвижда осигуряването на 3,280 млн. лв. за стабилизиране и оздравяване на дружеството, част от които ще бъдат вложени именно в закупуването на нова техника, която да позволи на екипа на „Кюстендилска вода“ да върши ефективно и своевременно ежедневните си работни задължения.
„Водната инфраструктура в част от населените места в Община Кюстендил и областта също е на повече от 50 години и това води до постоянни проблеми с водоподаването.
Решаването на тези и още редица проблеми, свързани с водоснабдяването, изискват да бъдат предприети спешни мерки, с които да гарантираме нормалните условия за живот на жителите на всяко едно населено място в града и областта – и заедно с екипа ми ще положим всички усилия в тази посока.“ – заяви зам. – областният управител Кристиян Иванчев, който се обяви за кандидат за кмет и сега си намери болна тема, с която да си построи кампанията. Той не казва и дума за ВиК- Дупница, нито пък е изразил като политически представител на ПП“Продължаваме промяната“ позицията за статута на ВиК- Дупница, което държавата захвърли буквално на гробището.
Кристиян Иванчов се опитва да си препише заслуги за осигурените средства и си направи фото сесия днес в дружеството.
Кюстендилецът Кристиян Иванчов – син на бившия шеф на митницата и доносник на ДС Георги Иванчов – Кратуната е бил назначен след натиск от ПП за заместник на областния уравител инж. Александър Пандурски на мястото на Валентина Караганова от Дупница. Младият Иванчов е „заслужил“ поста освен с кръвната връзка с комунистическите служби и с посрещане и печене на кюфтета на Кирил Петков в къмпинга, който стопанисва под наем над Говедарци. Той е неуспешен кандидат за народен представител от последните няколко избори в листата на ПП и коалиция ПП-ДБ като събра едва 243 преференцилни гласа в цялата област. Въпреки неуспехите му е спряган е от структурите на ПП за кандидат-кмет на Кюстендил наесен, като се очаква баща му да осигури подрепа от страна на левицата на евентуален балотаж, който изглежда на този етап по скоро като нещо невъзможно. От поста беше освободена дупничанката Валентина Караганова /БСП/ и в момента представител на Дупница остава областния управител инж. Пандурски, който е роден и израснал в града на барикадите, преди да се пресели в Кюстендил. , пише Югозапад.Вижте видеоканала ни:


4 COMMENTS

 1. Една камара правописни грешки, включително и във фамилното има на текущия зам-областен и кандидат за кмет на коалицията „ПП-ДБ „Обединение“. И имате претенции да сте фактор във формиране на общественото мнение.
  Първо се научете да пишете правилно, граматически правилно-още в заглавието имате правописна грешка!

 2. Марио вярно ли е това за изчезването на дизела от напоителни? Явно и тук ще намажеш дебело филията…Паунов къде дремеш 4 лв.вода и цяло лето без вода…

 3. Нешко-лъжечко

  1.Защо не показа а скри новите багери ?
  2.Защо ги правиш на глупаци и им показваш бракуваната в дружеството техника ?

  ЗАКЪСНЯВАТ вече предварително разпределените парички .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here