Кметът на Сапарева баня сложи важен подпис за изграждането на болница за източно лечение с 500 легла, първа по рода си в Европа 

Избран е вече екипът архитекти, който ще работи по проекта за болница за източно лечение в Сапарева баня. Лечебното заведение ще бъде първото по рода си в Европа. От архитектурното студио, ангажирано с проекта, се похвалиха, че кметът на курортната община Калин Гелев е положил важният подпис.
Както сме писали, в края на юни дойде новината, че Корейският изследователски институт за медицински науки Kyung Hee иска да си подпише меморандум за разбирателство с община Сапарева баня. Във фокусът на интереса на корейците е именно изграждането на болницата за източна медицина и холистично лечение в курортния град. С меморандума корейците искат да получат сътрудничеството на общината при реализацията на проекта. Местната администрация няма да има финансови ангажименти при изпълнението.
През август подписването на меморандума стана факт, след като представители на азиатската държава са били на посещение в СПА курорта. Планира се болницата да бъде с капацитет от 500 легла и да се разкрият 250 работни места за висококвалифицирани лекари, медицински специалисти, сестри и др. “Представителите на инвеститорите идват за пореден път в Сапарева баня, а декларираните намерения са изключително сериозни. Водят се преговори за закупуване на имоти, тъй като за реализирането на подобен проект е необходим голям терен. Ние като община ще съдействаме с всичко необходимо, свързано с дейността и инфраструктурата”, каза при подписването на документа кметът Калин Гелев.




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here