Две учителки от Кочериново спасиха детската градина на Бараково

Една  история, която не е в дневния ред на „лошите новини“, но е показателна, че винаги има надежда и доброто „дебне“ в безкористните сърца. История за днешните будители, намиращи смисъл да действат и помагат.
Две учителки – Даниела Миланова и Василка Тасева, които преподават в училището в град Кочериново, подемат благотворителна инициатива в подкрепа на маломерната детска градина в село Бараково. В детското заведение се грижат за трийсет малчугани, но за съжаление базата се нуждае от основен ремонт и по-добри условия за децата. Затова Даниела и Василка решават да спасят детската градина в селото и да намерят необходимите средства за възстановяването и. На техния апел се отзовават с дарения преподаватели от Американския университет.  И за кратко време каузата на двете жени намира  съпричастни благодетели. И учениците на двете учителки също се вдъхновяват от инициатива им и се  включват в изрисуването на детската градина, на която вече е подменена дограмата, ремонтирани са санитарните възли, закупени са нови матраци за детските легла, бельо и още много от нужните консумативи.
Всичко това става възможно благодарение на гражданската активност на учителките Даниела Миланова и Василка Тасева и на голямата подкрепа от дарители. Днес маломерната детска градина в село Бараково посреща малките възпитаници в по-добри условия за целодневния им престой. Даниела и Василка продължават с благотворителната мисия, защото желаят да се облагороди дворът и  обновят площадките за игра в детската градина. Всеки, който иска да  подкрепи тази кауза, може да се свърже с тях чрез фейсбук страницата на Сдружение „Заедно за успех“.
И ако всяка година, в навечерието на 1 ноември – Денят на будителите, се питаме кои са те днес, чистосърдечният отговор е, че  не са под светлините на публичните прожектори, не се афишират гръмко, не са в бляскавата суматоха на помпозно награждаване, а просто са сред нас с добрите си дела.
Източник: БНРВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here