Долна баня чака инвеститори от Китай! Губернаторите на София област Ю. Леков и на Дзянси подписаха договор за бизнес!

Днес, областният управител на Софийска област Юлиян Леков и губернаторът на правителството на китайската провинция Дзянси Йе Джянчун подписаха споразумение за партньорство между двата региона.
Документът бе подписан в присъствието на Н. Пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република (КНР), народния представител от Софийска област д-р Александър Симидчиев (ПП-ДБ) и кметовете на Челопеч и Копривщица Алекси Кесяков и Бойка Дюлгярова.�Благодарихме на губернатор Джянчун за дарението на медицински маски и консумативи от провинция Дзянси за болниците в Софийска област по време на най-тежкия период от пандемията от COVID-19, когато достъпът до тези медицински материали бе изключително затруднен в цяла Европа. Това бе възможно заради сключеното през 2019 г. между двата региона споразумение за партньорство.�Днес препотвърдихме желанието за сътрудничество между Софийска област и провинция Дзянси. С днешното споразумение надграждаме вече постигнатото и поставяме основата на едно бъдещо партньорство между 5 от общините в Софийска област – Долна баня, Копривщица, Правец, Своге и Челопеч, и съответните градове и общини от провинция Дзянси Нанчан, Ганджоу, Син-ю, Пинсян и Интан.
Представихме пред китайската делегация възможностите за инвестиции в най-голямата по брой общини област на България, като един от най-бързо развиващите се икономически региони в цялата страна заради благоприятното географско положение и природни дадености, икономическия и инфраструктурен потенциал, доброто професионално и образователно равнище на хората от 22-те общини. �Губернатор Джянчун благодари за гостоприемството и сподели, че вижда добри възможности за разширяване на сътрудничеството между провинция Дзянси и Софийска област в сферата на културата, туризма и икономиката. Той отбеляза, че провинцията е един от най-зелените региони на Китай.�Д-р Симидчиев сподели, че проявява професионален интерес към методите на традиционната китайска медицина и изрази готовност да подпомага развитието на отношенията с провинция Дзянси във всички сфери, които ще бъдат от полза за жителите на Софийска област.
Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, кмет на община Долна баня

„Горди сме, че община Долна баня е сред изброените общини! Вярваме , че е добро начало за сътрудничество!“ – каза кметът на Долна баня Владимир Джамбазов.

Кметовете на Челопеч и на Копривщица Алекси Кесяков и Бойка Дюлгярова пък представиха накратко техните общини и възможностите за инвестиции и културен туризъм.�По-късно бяхме поканени в Китайския културно-информационен център в София, където разгледахме изложбата, посветена на провинция Дзянси, включваща забележителни произведения от керамика и китайски порцелан, който е и гордостта на провинцията.
Желаещите могат да разгледат и впечатляваща фотоизложба “Красотите на Дзянси” на Моста на влюбените в София.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here