Кюстендилска вода с телефон за сигнали за аварии и за самоотчет

Вчера дойде новината, че КЕВР е одобрил бизнес плана на "Кюстендилска вода", макар общините в областта да не са съгласни с него.

Информационен телефон с автоматична система и запис на разговор за подаване сигнали за аварии, за информация и за обслужване на абонатите откри операторът „Кюстендилска вода“, който обслужва 7 от 9-те общини в региона, а от Нова година предстои да се присъедини и община-Дупница.

Досега такъв телефон в дружеството нямаше, а новият е с номер 0700 890 71.

Цената на обаждане е съгласно тарифния план и условията на мобилния оператор за конкретния абонат.

По всяко време на денонощието абонатите ще могат да се свържат с централен диспечерски пункт, за да подадат сигнал за авария по водопроводната или канализационната мрежа или за проблем с водоснабдяването за конкретно населено място, което е най-актуалният проблем за редица селища.

От дружеството отбелязват, че при нерегистриран сигнал по надлежния ред на посочения телефонен номер, дружеството не носи отговорност за своевременното отстраняване на проблема.

Телефонът дава възможност и за самоотчет и проверка на задължения, за връзка с отдел: „Производствено-технически“; информация за водомерни услуги; информация за лабораторни услуги и др.

Управителят на дружеството инж. Марио Нешев анонсира въвеждането на автоматизирания телефон на сесия на Общинския съвет в Кюстендил преди близо месец.

От „Кюстендилска вода“ вече информираха с писма кметовете на общини в Кюстендилска област, които ще доразнаснят за новата възможност за абонатите.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here