Започна ремонт на парка в Говедарци, възстановяват езерото, правят водна каскада и кътове за отдих 

Започна реновирането на парка в „Доспей махала“ в село Говедарци, включващ възстановяването на съществуващото езеро и изграждане на водна каскада. Днес проверка на място са направили кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на дирекция Красимира Костадинова и кметът на селото Лорита Христова. Мястото в момента е в много лошо състояние. С изпълнителя на проекта са обсъдени детайли по водохващането за каскадата и езерото, уточнен са били различните видове настилки, облицовката на коритото на езерото и къде да се позиционират осветителните тела и декоративното осветление, за да се постигне по-голям ефект. Ще се възстановят съществуващите мостчета над минаващата през терена река, ще се обновят парковите алеи, като се оформят кътове за отдих. Включено е също доставката на паркова мебел и парково осветление. Паркът ще има и нова ограда.
Важен акцент е изграждането на дренажна система за отводняване на територията на малкия парк, тъй като има проблем с оттичането на водата. От общината уточняват, че паркът концептуално ще се свърже и с новоизградената преди година в близост детска площадка. Ще се подмени настилката и ще се оформи пространството пред съществуващата сграда. Финансирането е осигурено по проект чрез Местната инициативна рибарска група.
За изпълнител на ремонта беше избран „Консорциум Техником” в състав „Божков Билд” на самоковеца Васил Божков и софийското „Монолитно строителство” на Пламен Анастасов. Стойността на подписания договор е 228 000 лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here