ОбС шефът на Сапарева баня В. Маргин тръгва към изборите в коалиция с ПП-ДБ

Калин Гелев, вдясно, и ОбС шефът Васил Маргин вече бяха веднъж на балотаж през 2015 г., спечелен от Гелев.

Председателят на Общинския съвет в Сапарева баня Васил Маргин се е сдружил с  „Продължаваме промяната- Демократична България“. Маргин се е записал за участие във вота с Местна коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“, България на регионите, Земеделски народен съюз. Припомняме, че той стартира политическа кариера като зам.- кмет в екипа на покойния градоначалник Сашо Иванов. На вота през 2019 г. Маргин участва само в битката за местата в Общинския съвет с местна коалиция ВМРО-БНД, а съветниците го избраха за председател. През 2015 г. се кандидатира като независим кандидат за кмет, като тогава загуби балотажа от настоящия градоначалник Калин Гелев. Гелев пък ще се бори за трети мандат отново с ГЕРБ. През 2015 г. той спечели поста, събирайки доверието на 2253 от сапаревобанци или  или 50,50%, а през 2019 г. 2482 гласа или 57,69%. Местните отново сочат Калин Гелев като фаворит.

Ангелина Станоева е кандидатът на „Възраждане“.

За кметската надпревара от „Възраждане“ залагат на учителката по английски Ангелина Станоева. „Има такъв народ“ в курорта са се сдружили с „Обединени земеделци“ на съветника Светослав Андреев, за кмет обаче ще издигнат Димитър Джоргов от ИТН.

Николай Фарфаров и Явор Дамянов вече не са в един отбор.

Към кметския стол ще гледат отново Явор Дамянов от БСП, регистрирани за участие в кметските избора са направили и от „Бъдеще за републиката“. Само във вота за съветници ще участва „Левицата“, към която се отцепи дългогодишният съветник на БСП Сапарева баня Никола Фарфаров. Само за ОбС ще се борят също партиите КОД и ДПС. Партията на Христо Ковачки „Бъдеще за родината“ също издига кандидат за кмет, листа със съветници и кметове на села. Очаква се листата им да поведе да бъде д-р Михайл Кметски, който обмисля и дали да се кандидатира за кмет.

Светослав АндреевВижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Този Васил Маргин е решил на всяка цена да е кмет обаче сапаревобанци друго мислят. Като беше заместник-кмет на Сашо Иванов пак в кметския стол гледаше.

  2. Единия караше бус цел живот другия газеше кал с гуменяци в двора си! Горна маала срещу Пляките!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here