В Дупница показват нова платформа, осигуряваща бързи справки за имоти

Вчера на сесия в Дупница беше показан и одобрен новият Общ устройствен план на общината.
Бърз и лесен достъп за справки относно имоти осигурява за дупничани общината. Това ще стане чрез нова ГИС (географско-информационна система) платформа за Устройство на територията, базирана на точна и актуална информация. Тя ще бъде презентирана утре в заседателната зала на общината от 11.30 часа. Платформата е изключително полезна за всеки и представлява модерна, сигурна и бърза облачна система за достъп от всяка точка на земята без нужда от специализиран софтуер, като е нужен само браузър и интернет връзка. Платформата е достъпна и от телефон, без ограничения на броя хора използващи я, като дава възможност за проследяване и архивиране на всяка промяна. По този начин се дава публично достъпна информация за повече прозрачност в действията на общината.
„Платформата дава възможност във всеки един момент да получите информация, за която ще ви е нужно седмици по институциите. Буквално с няколко клика от телефона или домашния компютър научавате каквото ви е нужно. Ще може да се запознаят гражданите със собствените си имоти, тези, които са обект на сделки, предвидено застрояване… По този начин се съкращават седмици и дори месеци за установяване. И другото важно е, че платформата постоянно ще се надгражда и допълва, за да бъде абсолютно актуална във всеки един момент“, коментира кметът на общината и нж.Методи Чимев.
Продуктът е разработен от „Алфагис“ въз основа на предоставени изходни данни от общината и Агенция по геодезия, картография и кадастър. С нея ще се даде възможност всеки собственик на имот на територията на Община Дупница да получи информация за устройствените показатели на имота си. Презентацията ще бъде направена лично от Иван Манчев-Шеф Манчев.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here