Община Разлог не толерира насилието между и срещу деца под каквато и да е форма

Инж. Венцислав Гърменов

„Няма да допуснем саморазправа и неспазване на законите на нашата държавата. Хората трябва да са наясно, че имат и задължения, а не само права, на които да се позовават.
Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които отговарят за спазване на обществения ред да вземат възможно най-адекватните и бързи действия, като следва виновните да бъдат наказани.
Община Разлог ще изпълни всичките си задължения като случаят ще бъде разгледан пред Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.“.
„Готов съм да подкрепя протестите на жителите на Разлог, ако правоохранителните органи не вземат ясни и категорични мерки. Това не се случва за първи път и трябва да бъдат взети ясни и категорични действия, за да не се повтарят подобни инциденти.“, заяви инж. Венцислав Гърменов – Кмет на община Разлог.

Поводът за тази позиция на кмета е, че ученици се биха в голямото междучасие днес в Разлог, боят бил между две групи ученици, едната от гимназия „Братя Каназиреви“, другата от други училища в града.

Докато си купували закуска от намираща се на няколко метра от двора на гимназията, баничарница, избухнал скандал, заради ученик, който изпреварил другите на опашката.

Един от учениците го ударил по главата, той извикал родителите си и те пристигнали на мястото. Дошли родители и от другата страна на момчето, което ударило другото. В боя пострадал, ученик, който е прегледан в спешния център , състоянието му се уточнява. Родителите на сбилите се ученици са извикани в полицията, работата по случая продължава.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here