Навръх Независимостта „Марек“ и ЦСКА се събират в Дупница за волейболен сблъсък в подкрепа на Бранимир Баев

Мач на надеждата, но волейболен ще изиграят навръх Деня на независимостта тимовете на „Марек Юнион- Ивкони“ и ЦСКА. Събраните средства от двубоя, който ще се проведе в Спортната зала в Дупница от 15 часа на 22 септември, ще бъдат дарени за лечението на бившия волейболист на „Марек“ Бранимир Баев. Играчите ще излязат на полето със специални фланелки с лика на състезателя и слогана на кампанията „Да дарим надежда за живот“. Баев се бори в момента за живота си, след като беше диагностициран преди 2 години с тумор в прасеца, волейболистът е на лечение в Турция. Той живее със семейството си в Дупница и работи в голяма фармацевтична компания. Община Дупница предостави безвъзмездно залата за провеждане на двубоя, който ще бъде с билети по 15 лева. Приходите ще се внесат по сметката на Барни, както е известен младият мъж. Над 120 000 евро са необходими на този етап, за да може той да продължи лечението. Хубавото е, че голяма част от тях вече са събрани, на не напълно, затова кампанията продължава.
„Благодарим на ЦСКА и на старши треньора Александър Попов, че се отзова веднага. Пари са нужни във всеки един момент и няма време да се отлага подобен двубой. Затова избрахме събитието да се проведе в петък, когато е почивен ден. Двубоят ще започне в 15 часа в спортната зала, за да може 2 часа по-късно феновете да бъдат и на стадион „Бончук“, за да подкрепят футболния „Марек“. Така че петък е ден за спорт, за благотворителност и за победи на високия дух и непримиримост“, призоваха организаторите.
Билети ще се продават на касата на спортната зала в часовете преди срещата. Всеки може да закупи неограничен брой билети. Отделно ще бъде поставена и кутия, в която да се събират средства. Екипите, с които двата отбора ще играят – впоследствие ще бъдат пуснати за продажба през социалните мрежи, като събраните средства отново ще бъдат преведени по сметката на Бранимир Баев за лечението.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here