Пламен Соколов и К. Костадинов спасиха бюджета за 2023 г. на кмета на Дупница Методи Чимев, разбраха се под носа на П. Дангов

 Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов спаси бюджета на община Дупница за тази година, след като преди това обяви, че ще гласува „против“ и със съветника от ГЕРБ Георги Наумов вдигнаха скандал. Дебатът по ключовата точка, касаеща финансовата рамка за 2023 г., продължи близо 2 часа. Председателят на Общинския съвет обяви, че не е доволен от представения бюджет и поде дежурната тема с ВиК Дупница, което е в окаяно финансово състояние. Той поиска в бюджета да се заложат 250 000 лв. за дружеството. Дебатът ескалира при предложението на Георги Градевски от „Глас народен“ да се увеличат с 30 000 лв. парите за спортните клубове, които в момента са 100 000 лв. Отделно са предвидени 250 000 лв. за футболния “Марек“ и още 30 000 лв. за волейболния. „По тъмни доби си правите уйдурми.“, обвини той управляващите. Намеси се с изказване Емил Гущеров, а Георги Наумов надигна глас, че няма уговорки и посочи, че доскоро Костадинов гласуваше с ГЕРБ като коалиционен партньор. Заради развихрилата се патаклама Костадинов отстрани Наумов от заседанието, след което даде 30 минути почивка. След паузата тон за помирение нададе Пламен Соколов, който в почивката разговаря с Костадинов, Първан Дангов и независимия Георги Градевски.
Екскметът Соколов призова Костадинов да прояви милост, като позволи на Наумов да се върне на сесията и да гласува. „Правилникът не предвижда отмяна на наказание, но ще го анулиръм.“ – каза Костадинов и покани  мило Георги Наумов да влезе в залата. Настъпиха миговете на „море от любов“ в залата. Самият Наумов се извини за повишаването на тона, а Костадинов го обсипа с комплименти колко свестен човек е и двамата с председателя заровиха томахавката. Така най- сетне се стигна до гласуването. И благодарение на тези маньоври или маневри в подкрепа на бюджета глас дадоха 18 съветници. Изненадващо, въпреки първоначалната заявка, че е против, Костадин Костадинов гласува с въздържал се. Против бяха съветниците от неговата група Георги Георгиев и Венелин Коларов, също групата на БСП и независимия Георги Градевски. Както сме писали, бюджетът за тази година е 51 225 000 лв. „Приемете бюджета, защото иначе няма как да се гласува план приемът на маломерните паралелки в училищата.“, призова Виолета Инкьова от ГЕРБ, председател на комисията по образованието.

„Костадин Костадинов и Пламен Соколов /бялата рица/ се разбраха да върнат изгонения съветник Георги Наумов в залата под носа на червения Първан Дангов, за да спасят приемането на бюджета на инж. Методи Чимев. Това стана минути след наказанието в обявената почивка след скандала. „Усетиха се „опозиционерите“ , че може да изгубят кворум и така Дупница отново да загуби пари, макар до края нагодината да остават само 3 месеца, освен това, всеки един от тях си представя, че може да е кмет през ноември и не е приятно да седи с вързани ръце., като обичат да си правят често подобни номера.“  – бяха коментарите в залата.

 

Кметът Чимев направи пълен отчет за дълговете и действащите 13 проекта – Младежки дом, Депо за отпадъци и др.! Ревизираха го 33 съветника пред камери и кръстосан разпит!

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here