Кметът К. Гелев: Двата резервоара за 4 000 куб. м. вода са една от най- големите придобивки на Сапарева баня!

Два допълнителни резервоара за 4 хил. куб. м. питейна вода са пуснати за курорта Паничище и за Сапарева баня и селата Сапарево и Гюргево, те са една от най- големите придобивки за курорта, каза кметът на общината Калин Гелев. Държавна приемателна комисия е издала разрешително за ползването им без нито една забележка, отбеляза той.

Резервоарите са започнати още през 2006 година, но изграждането им спряло основно по финансови причини и редица административни процедури. Доизграждането е продължило през 2019 година с доста трудности. Общинската управа държала да се изградят и пуснат – така се гарантира питейна вода за курорта с над 200 къщи за гости, 5-6 хотела, няколко почивни бази. Лятото, когато е и най-сухо и горещо, се ползва многократно повече като обем вода. С туристите градът увеличава жителите си три пъти, коментират от общинската администрация.

„Имаме удостоверение за ползване на разширения съществуващ водоем в курортното селище Паничище, който представлява двукамарен водоем с 4000 кубични метра резервоари. Пуснахме го и ще го ползваме, налага ли се сега при продължителните засушавания – при всички случаи ще се ползва“, коментира Калин Гелев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here