Кметът Чимев направи пълен отчет за дълговете и действащите 13 проекта – Младежки дом, Депо за отпадъци и др.! Ревизираха го 33 съветника пред камери и кръстосан разпит!

Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов спаси бюджета на община Дупница за тази година, след като преди това обяви, че ще гласува „против“ и със съветника от ГЕРБ Георги Наумов вдигнаха скандал. Дебатът по ключовата точка, касаеща финансовата рамка за 2023 г., продължи близо 2 часа. Председателят на Общинския съвет обяви, че не е доволен от представения бюджет и поде дежурната тема с ВиК Дупница, което е в окаяно финансово състояние. Той поиска в бюджета да се заложат 250 000 лв. за дружеството. Дебатът ескалира при предложението на Георги Градевски от „Глас народен“ да се увеличат с 30 000 лв. парите за спортните клубове, които в момента са 100 000 лв. Отделно са предвидени 250 000 лв. за футболния “Марек“ и още 30 000 лв. за волейболния. „По тъмни доби си правите уйдурми.“, обвини той управляващите. Намеси се с изказване Емил Гущеров, а Георги Наумов надигна глас, че няма уговорки и посочи, че доскоро Костадинов гласуваше с ГЕРБ като коалиционен партньор. Заради развихрилата се патаклама Костадинов отстрани Наумов от заседанието, след което даде 30 минути почивка. След паузата тон за помирение нададе Пламен Соколов, който в почивката разговаря с Костадинов, Първан Дангов и независимия Георги Градевски. 
Екскметът Соколов призова Костадинов да прояви милост, като позволи на Наумов да се върне на сесията и да гласува. „Правилникът не предвижда отмяна на наказание, но ще го анулиръм.“ – каза Костадинов и покани  мило Георги Наумов да влезе в залата. Настъпиха миговете на „море от любов“ в залата. Самият Наумов се извини за повишаването на тона, а Костадинов го обсипа с комплименти колко свестен човек е и двамата с председателя заровиха томахавката. Така най- сетне се стигна до гласуването. И благодарение на тези маньоври или маневри в подкрепа на бюджета глас дадоха 18 съветници. Изненадващо, въпреки първоначалната заявка, че е против, Костадин Костадинов гласува с въздържал се. Против бяха съветниците от неговата група Георги Георгиев и Венелин Коларов, също групата на БСП и независимия Георги Градевски. Както сме писали, бюджетът за тази година е 51 225 000 лв. „Приемете бюджета, защото иначе няма как да се гласува план приемът на маломерните паралелки в училищата.“, призова Виолета Инкьова от ГЕРБ, председател на комисията по образованието.

„Костадин Костадинов и Пламен Соколов /бялата рица/ се разбраха да върнат изгонения съветник Георги Наумов в залата под носа на червения Първан Дангов, за да спасят приемането на бюджета на инж. Методи Чимев. Това стана минути след наказанието в обявената почивка след скандала. „Усетиха се „опозиционерите“ , че може да изгубят кворум и така Дупница отново да загуби пари, макар до края нагодината да остават само 3 месеца, освен това, всеки един от тях си представя, че може да е кмет през ноември и не е приятно да седи с вързани ръце., като обичат да си правят често подобни номера.“  – бяха коментарите в залата.

Очащквайте подробности!

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here