Бивш шеф на ДАНС разкри човек на службите ли е Алексей Петров и крие ли Божков тайни жокери

Поръчковите убийства се правят с голям ресурс. Сигурен съм, че колегите ще обявят хипотези, но дали ще бъдат доказани в съда е друг въпрос. Надявам се, че колегите ще напреднат. Ако съумеят да го направят, ще има положителен ефект върху обстановката сега. Това заяви пред Нова тв бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

„Споделял съм, че Алексей Петров е човек, който се проявява в различни социални роли. Не бих го определил като човек от службите. Това беше мантра, която се поддържаше и от него, но не е бил на място, на което да се каже, че е получил знания и умения, които да го причислят като човек от службите“, допълни той.

 

„Той е в едрия бизнес. Може да се причисли към хора, спрямо които се извършват атентати. Преди това е имало два официални атентати, извършени срещу него“, каза бившият шеф на ДАНС.

Йовчев каза, че не е изненадан от прибирането на Васил Божков, но не знае какви са причините да го направи.

„Ако имаше информация, която да е в състояние да предизвика трусове, вече щеше да излезе. Не очаквам по-различно от това в момента. Тези дела са удобни от политическа гледна точка, защото могат да компроментират някой, но доказването в съда е трудно“, обясни той.

„Алексей Петров и Божков са различен профил хора. Ако Божков има лостове за влияние, ако е имал, то е било отдавна във времето“, допълни Йовчев.

Според него служебното правителство не трябва да има възможност да сменя шефовете на службите.

„Същите хора, които посрещнаха с овации смените, направени от правителството на Радев, са тези, които сега се противопоставят на тях“, коментира бившият директор на ДАНС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here