Европейска нощ на спорта в Кюстендил на 23 септември

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ СЪВМЕСТНО С МИНИСТЕРСТВО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ОРГАНИЗИРАТ ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА СПОРТА #BeActive Night В ГР. КЮСТЕНДИЛ НА 23 СЕПТЕМВРИ 2023 Г. ОТ 18:00 Ч. НА ПЛОЩАД „ВЕЛБЪЖД“

Тази година за девети поред път в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта #BeActive с различни спортни прояви за насърчаване на активното спортуване и популяризиране на българския спорт.

Община Кюстендил прие поканата от Министерство на младежта и спорта за партньорство за провеждане на Европейска нощ на спорта #BeActive Night в гр. Кюстендил на 23 септември 2023 г.

По традиция Европейска седмица на спорта се открива официално на 23 септември във всички държави от ЕС със събитие, посветено на спорта. През 2023 г. официалното откриване на Европейската седмица на спорта ще се състои от 18:00 ч. преди началото на Европейската нощ на спорта #BeActive Night пред Националния дворец на културата в гр. София.

В тази връзка, Община Кюстендил организира спортен празник, с който да отбележи откриването на Европейската седмица на спорта и Европейската нощ на спорта на 23 септември 2023 г. от 18:00 ч. на площад „Велбъжд“. Програмите на Нощта на спорта в гр. София и гр. Кюстендил ще се синхронизират в часовете на провеждане, като ще се излъчват избрани елементи от тях на екрани в двата града
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here