Лидерът на СДС в Дупница Милен Попов на семинар с евродепутата Ал. Йорданов и Румен Христов

„Новият лидер на СДС в Дупница адвокат Милен Попов беше официялен гост на семинар в София на тема „Присъединяване на България към шенгенското пространство. Реформи и върховенство на закона“.  Домакин и организатор беше евродепутата Александър Йорданов, над 100 елитни седесари днес коментираха и местните избори. Основни лектори бяха Александър Йорданов и председателят на СДС Румен Христов.

„В традиционната си реч за състоянието на Европейския съюз председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лаейн каза добри думи за България. Това си заслужава да се отбележи, защото няма нищо по-важно за един евродепутат от това да чуе добри думи за своята страна. Още повече, че г-жа фон дер Лайен каза тези благодарствени думи за България за приноса ни в защитата на границите на Съюза. Тя специално подчерта, че страната ни, заедно с Румъния е водеща в тази област и „показва най-добрите практики, както по отношение на убежището, така и по отношение на връщането.“ И заключи: „България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Така че нека най-накрая ги допуснем – без повече отлагане“.

Подразни ме единствено изразът „най-накрая“. Защо винаги сме „най-накрая“. Вината трябва да търсим в себе си. Когато преди три години България можеше да бъде приета в Шенген започна „промяната“. Резултатът от нея бе политическа и икономическа криза, втори мандат за прокремълския ни президент, смяна на правителства като носни кърпи, шмекеруване и много избори. Затова бяхме спрени за Шенген. След като кратуните на протестърите промянаджии започнаха да увират, се създаде днешното редовно правителство и то отново благодарение на подкрепата на ГЕРБ-СДС. И вече е налице промяна в говоренето за България в Европейския парламент. Да не забравяме, че г-жа Урсула фон дер Лайен, която се е случвало да критикувам и мисля, че с основание, е от политическото семейство на ЕНП, в което членуват именно ГЕРБ и СДС.

Сега надеждата е, че до края на годината Австрия и Нидерландия ще променят позициите си и няма да блокират отново страната ни за шенгенско членство. Но не съм оптимист. Защото, когато една „промяна“ тръгне на заден ход, то обратният път към нормалността винаги ще ни се струва по-дълъг. А ние сме още в началото на този дълъг път. И все още не преставаме да изпращаме лоши сигнали. Но все пак. Промяната на „промяната“ е в ход. Двигател е ГЕРБ-СДС.

Относно местните избори в Дупница СДС ще се яви самостоятелно със свой кмет, номинацията на адвокат Милен Попов, предстои общинско събрание за избор и на кандидати за общински съветници и кметове по селата.
Относо предстоящия протест от българските зърнопроизводители, Румен Христов беше категоричен: Те са много мощна структура, даваме си сметка, че недоволството ще бъде голямо. Разполагат с техника, която може да блокира всеки пътен участък, граница и т.н., но тази техника беше закупена с помощ от ЕС – 50% за всеки комбайн, сеялка, пръскачка и т.н. Сега, когато трябва да проявим солидарност с ЕС и с Украйна не бива да забравяме какво получи отрасъла, за да имаме това зърнопроизводство!
За националната политика на партията Р. Христов посоче като основен опонент БСП и Възраждане:
СДС никога не може да приобщи БСП – те са ни основен опонент. Смятам, че БСП носи големи грешки, големите вини, които се случиха през прехода, а преди това и предишните 45 години. Тяхната проруска позиция е ясна. Те предварително заявяват, че няма да подкрепят конституционните промени, защото мнозинството, което управлява не ги устройва“.
Ако имаме дисциплина, тези приоритети ще ги следваме един след друг, каза той:
„Когато става дума за конституционните реформи и за бюджета в известен смисъл в „некоалицията“ ни участва и ДПС. Годишният бюджет е най-важният основен закон на всяко правителство и от тази гледна точка имат дейно участие най-вече с председателя на финансовата комисия Йордан Цонев“, заяви още той.
„Не можем да откажем подкрепа от когото и да е в парламента. Винаги е по-добре да получиш подкрепа от по-голям брой народни представители за подобно законодателство. Очевидно е, че БСП и „Възраждане“ не могат да подкрепят това, което се внася за Украйна, например“, посочи лидерът на СДС.
Той уточни, че от много време СДС иска национален празник да бъде 22 септември.
„След шест месеца ще има ротация и тогава вероятно отново ще има промени, затова важните длъжности трябва да бъдат обсъдени. Колегите от ПП-ДБ имат навика да ползват странични места за срещи – помните как беше направена програмата в мола, сега в манастира, според мен е добре това да се случва в парламента. Няма нищо лошо, че са се скрили от хорските погледи“, заяви Румен Христов.
„Пред лицето на Бога“: Срещали ли са се в девически манастир Бойко Борисов, Кирил Петков и Алексей Петров?
В храма почиват мощите на Свети Пантелеймон и частица от Кръста Господен
„Имало е среща, постигнато е сближаване на позициите, не бива да се надценява ролята на Алексей Петров в логистиката. Според мен неговото мнение е било зачитано повече от Кирил Петков, отколкото от Бойко Борисов. Изненадан съм, че Алексей Петров е бил избран за тази логистика, но очевидно никой друг не е успял да осъществи тази връзка“, коментира още той.
Той посочи, че не е от разбирачите на Васил Божков и Алексей Петров. „Има други, които са по-навътре към тази тема, съдът ще каже“, заяви Румен Христов относно твърденията на Божков пред американските власти.
„Моите опасения са, че кандидатурата на Вили Лилков ще къса от гласовете на ГЕРБ-СДС, защото имаме решение на градската организация да се явим заедно в София. Взехме решение да бъдем заедно. Постът на кмет за Васил Терзиев е само стъпало към овладяване на държавата от ДС. ГЕРБ-СДС има няколко имена, имаме още малко време“, каза още Румен Христов.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here