М. Чимев: Потушихме пожарите „Злево“ завинаги, в понеделник идва приемателна комисия! 200 000 лв. дадохме за „Шмиргела“, 1 млн. е КСС-то за „Бончук“, ремонтираме 6 отделения в болницата с печалбата ѝ от 1 млн. лв….!

„Сметището в Злево, което се палеше непрекъснато от десетилетия в Дупница, е напълно рекултивирано, а космическите глоби са напълно анулирани. Стойноста на рекултивацията е малко над 5 млн. лв. Проблемът е ликвидиран, в понеделник идва приемателна комисия, която приеме обекта.

Другият проблем е – компостиращата инсталация, фирмата работи, фактурира, предава към общината, а ние към МРРБ.

Общинската болница вече е в добро финансово състояние и със средства от печалбата й започна ремонт на шест отделения. Парите са от печалбата на болницата. Темата за зравеопазването е най- важна пред мен. Болницата е на 1 000 0000 лв. печалба. Вече има и външен асансьор. Нещата вървят в правилната посока. Ремонтните дейности приключват в началото на декември.

Продължава ремонтът на стадион „Бончук“ – необходими са 1 000 000 100 лв., подал съм КСС към министерството и ще стане, стадионът е първият затревен терен в България, тази година честваме 70 годишен юбилей. МРРБ обещаха да осигурят парите, все пак „Марек“ е велик отбор, имаме повече публика, отколкото публиката по стадионите в „А“ група. Има и ново игрище „Шмиргела“ е отремонтиран с 200 000 лв. – нормални размери, изкуствена трева, с дренаш, поливна система и всичко необходимо. Все важни обекти, част от тях ремонтирани със средства на общината. Община Дупница е в добро финансово състояние.“

Изводите направи в интервю за Радио Благоевград кметът на община Дупница инж.Методи Чимев.

„Задълженията не са много, но в началото на първия ми мандат, преди 12 години бяха около 20 милиона и общината бе във фактически фалит. Последните четири години ни поставиха много изпитания. Първо бе болестта COVID, след това управлението на няколко служебни правителства, но дори и безпаричието през 2023-та година, когато бюджетът за отиващата си година се приема около три месеца преди нейния край“, каза инж.Чимев.

Предстои завършването на ремонта на бившия Младежки дом, който ще стане исторически музей. Направени бяха ремонти на няколко улици – „Орлинска“ ,„Седма Рилска дивизия“, „Венелин“, сумата е около 900 000 лв. Това е ресурс, който общината е решила да задели.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here