Съпругата на вр.и.д. кмет на Разлог В. Гърменов се отказа да прави склад за инвентар до мотела си в с. Баня, вдига къщи за гости

Венцислав Гърменов

Съпругата на вр.и.д. кмет на Разлог Венцислав Гърменов – Анелия Гърменова, входира в РИОСВ – Благоевград проект на ПУП-План за застрояване на 2 имота в село Баня, където възнамерява да строи къщи за гости. Те ще са към мотела, който тя направи и пусна в експлоатация през май 2022 г.

Миналия месец кметската съпруга информира РИОСВ, че смята да строи до мотела си складова база за съхранение на инвентар, но дни, след като РИОСВ й разреши инвестицията, без да се прави оценка на околната среда, тя смени намерението си и се насочи към още стаи за почиващи.

Със Заповед №РД 15-1004/21.08.2023 г. на заместник-кмета на община Разлог проектът на ПУП-ПЗ за свързаното застрояване на къщите към мотела бе одобрено при спазване на следните устройствени показатели: плътност на застрояване 40%, минимална озеленена площ – 60%, и Кинт. 0.8.
Завчера РИОСВ – Благоевград даде зелена светлина на поредното инвестиционно намерение на кметската съпруга.

Теренът, който фирмата на Гърменова „АВЕН 2004“ ООД застроява в с. Баня, е близо 11 дка и е наследствен. Намира се на изхода на селото в посока Разлог, близо до бившия стопански двор. Самият Гърменов през 2018 г. купи в Баня парцел, производствени и складови помещения, за които декларира през КПКОНПИ, че е платил общо 424 200 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here