Банско с бюджет от 47 млн., по проект правят конгресна зала и приключенски парк

Общински съвет Банско прие бюджет в размер на 47 456 325 лв. Приходите за делегирани от държавата дейност в него са 16 908 133 лв., а тези за местни дейности – 30 548 192 лв. Одобрена беше и инвестиционна програма за 2023 г., която възлиза на 17 660 949 лв.
Съветниците дадоха зелена светлина и на проект, предвиждащ изграждането на мрежа от велоалеи, на исторически и приключенски парк в местността Св. Никола и  фестивална/ и конгресна зала. За целта община Банско ще участва като партньор в Концепция за интегрирани териториални инвестиции по програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Банско ще кандидатства с проектно предложение Модернизиране на образователна, спортна и туристическа – важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югозападен регион на развитие. Концепцията ще се разработва въз основа на Споразумение за партньорство между Национална спортна академия, Столична община, Община Кюстендил, Община Банско и Община Самоков.
С пълно единодушие съветниците одобриха отпускането на парична помощ в размер на 5 000 лв. за подпомагане на община Царево за възстановяването от стихийното бедствие на 5 септември.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here