Област Кюстендил ще се включи в кампанията “Да изчистим България заедно”

Институции, организации и граждани от област Кюстендил ще се включат за поредна година в кампанията “Да изчистим България заедно”. Най-мащабната кампания отново обединява хиляди в цялата страна, поставяйки акцент върху доброволческата инициатива, грижата към природата и заобикалящата ни среда.

Голямото почистване ще бъде на 16 септември (събота), като активно в кампанията ще се включат общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила. Почти навсякъде стартът на кампанията ще бъде от 09:00 ч.

Служителите на Областна администрация – Кюстендил също ще участват в доброволческата акция, като те ще почистят част от района на Лесопарк “Хисарлъка”.

Ето и посочените места за почистване от общините, където желаещите доброволци могат да се включат:

Община Кюстендил – лесопарк “Хисарлъка” в пешеходната зона до местността “Къщичката на Баба Яга”; поречието на река Банщица от кръговото кръстовище на бул. “Македония” по цялата дължина на реката до моста на ул. “Овощарска”.

Община Дупница – локални сметища в покрайнините на населени места.

Община Сапарева баня – градският парк “Николай Хайтов” и участъци по протежение на пътя, свързващ град Сапарева баня – с. Паничище – долна станция на ПВЛ над хижа “Пионерска”.

Община Рила ще почисти съвместно с Природен парк “Рилски манастир” района на Кирилова поляна и Рилската Света обител. Предвидени за почистване са детска и спортна площадка в междублоковото пространство в кв. 34 (срещу Общинска детска градина “Д-р Т. Миладинова”). Акцията по почистване в община Рила ще започне от 10:00 ч.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group тази година е под надслов “Готови сме!“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here