Споменът за Уитни Хюстън оживя на „Банско Опера Фест“, Орлин Горанов и Манал Ал Фейтури гостуваха с „Бодигард“ 

Мюзикълът „Бодигард“, който бе част от програмата на „Банско Опера Фест“, препълни централния площад в Банско през уикенда. Той е сценична адаптация на легендарния едноименен филм, а в ролята на ангелогласната Уитни Хюстън е зашеметяващата Манал Ал Фейтури в партньорство с Орлин Горанов. Участие взе и Нора Караиванова, а на диригентския пулт и пианото беше маестро Страцимир Павлов. Впечатляващата постановка е на Борис Панкин, който за пореден път доказа, че не случайно е в челото на топ класацията за „Най-добрите български режисьори”.
Изненадата на вечерта бе комплиментът към публиката преди началото на спектакъла – дебютното изпълнение на най-новата авторска песен на младата певица, пианистка и композитор Александра Полежанова – Али. Тя изпя композираната от нея със текст по идея на Елица Барякова песен „Усмихвай се” и спечели бурните аплодисменти на многобройната публика.Фестивалът предложи два дни на незабравими музикални празници, организирани от община Банско, местни хотели, „Монте Мюзик“ и Държавна опера „Варна“.
Четиринадесетото издание на фестивала започна с операта „Севилския бръснар” на Джоакино Росини, продукция на Държавна опера „Варна“ под режисурата на Антоний Петрис. В главните роли блестяха с изпълненията си Илина Михайлова, Венцеслав Атанасов и Деян Вачков.
В съботния ден, за малки и големи, беше представен премиерно свежия, забавен и много атрактивен спектакъл на ДВТФ „Таласъмче” с „Трите феи и „Спящата красавица”. Той е дело на композитора Димитър Костанцалиев, хореограф Юлияна Томова – Милева и режисьора Тодор Янкулов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here