450 хил. лв. дава община Сатовча за стадион- бижу с автоматизирана напоителна система и 900 места в село Вълкосел

Арбен Мименов – кмет на Сатовча

Община Хаджидимово отпуска 140 хил. лв. за изграждане на футболна площадка в Абланица

Община Сатовча стартира обществена поръчка за основен ремонт на футболния стадион в село Вълкосел. Предвижда се изграждане на спортен терен от най-ново поколение с автоматизирана напоителна система, с естествена тревна настилка с размери 94 на 65 метра, съобщава Струма. Доставка и монтаж на сондажно помпено оборудване за резервоар, изграждане на дренажна система, нивелиране и затревяване на терен, изграждане на коренова зона. Предвидено е монтаж на съоръжения скамейки – в това число 900 броя седящи места, разположени на северна и източна трибуна, разпределени по 4 блока, както и изграждане на оградна стена с височина до 220 см по целия периметър на имота, са част от предвидените дейности.

В обхвата на обществената поръчка попада още основен ремонт на съблекалня, включващ подмяна на стари врати и дограма, доставка и монтаж на ПВЦ прозорци и алуминиеви врати, шпакловка и латекс по стени и тавани, монтаж на фаянсова настилка по стени и теракота по подове в баните на съблекалнята, доставка и монтаж на гранитогрес, душ батерии и батерии за мивки, както и на мивки и тоалетна чиния в баня, полагане на мрежа и шпакловка по стени, топлоизолация и мазилка.

За целта от администрацията на кмета Арбен Мименов  отпускат 495 870,62 лв. за изпълнение на проекта.

В съседната община Хаджидимово също стартират обществена поръчка за изграждането на спортна площадка за футбол в село Абланица. Игрището ще бъде с размери 40 на 20 м, т.е. 800 кв.м, като за строителството му от администрацията на кмета Людмил Терзиев отпускат 139 978,13 лв.

Община Гърмен избра още преди месеци софийското дружество „Терол“ ООД да ремонтира стадиона в най-голямото село на територията й – Рибново. За целта непрестанните опити на администрацията на кметовете Феим Иса и Мустафа Иса дадоха резултат и спечелиха финансиране от спортното министерство. Срещу 958 хил. лв. фирмата изпълнител ще монтира 600 седалки за трибуната, 120 за Прес и ВИП ложата, автоматичен дефибрилатор и редица съоръжения, нужни за оборудването на 10 203 кв.м футболен стадион.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here