Ще се откаже ли от имунитета си и дупнишкия депутат Даниел Александров?

Даниел Александров

Дупнишкият депутат от ГЕРБ Даниел Александров също ще се откаже доброволно от имунитета си.

Това стана ясно от думите на колежката му Рая Назарян по време на днешното заседание на комисията по имунитетите.

„Предметът на свикването на тази временна комисия е именно запознаване с материалите с цел изготвяне на доклад и предлагане на Народното събрание да снеме или да не снеме съответния имунитет, предаде 24 chasa.bg.

Но тъй като към настоящия момент три от имунитетите вече са дадени и четвъртият е напът да бъде даден днес, се обезсмисля и става ненужно провеждането на заседанието“, каза Назарян в началото на заседанието на комисията.

Имунитетът на Александров бе поискан на 7 юни, като от прокуратурата съобщиха, че причината е, че „чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“.

Той бе разпитан, но към момента е привлечен само в качеството на свидетел, а не на обвиняем. Комисията бе сформирана, за да реши трябва ли лидерите на ГЕРБ и ПП Бойко Борисов и Кирил Петков, и депутатите Димитър Аврамов от ДПС и Даниел Александров да се откажат от депутатската си закрила.

Първите трима обаче вече го направиха доброволно и така в предмета на работата ѝ остана само младият депутат от партията на Борисов. Комисията трябваше да излезе с решение до днес.

Това обаче не се случи, затова предстои да се поиска от наблюдаващия прокурор разрешение да се коментират подробности на следващото ѝ заседание, което също може да бъде открито. В началото на днешното заседание се постави въпросът трябва ли то да се води при закрити врата./Struma.com
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here