Напоителни системи: Нивото на язовир „Огоста“ е далеч от критичните нива

Бившите служители на "Напоителни системи" Димитър Георгиев и Петър Иванов от Благоевград са категорични, че служители на дружеството в момента са мобилизирани и дружеството се стабилизира като никога до сега, работници на дружеството потвърдиха, че са с нови заплати, които се изплащат по- рано от датата в края на месеца, търговете са явни, въведена е мониторингова система за видеонаблюдение на язовири, реки и водоеми, няма скъсана дига и при последните дъждове, Слава на Бога и ръководството, казаха от клон "Струма- места"

Далеч от критичните стойности е нивото на втория по обем язовир „Огоста“ в Монтана. Това увериха от „Напоителни системи“.

Заради проливните дъждове преди дни в района, водоемът е достигнал най-високото си ниво от 2014 г. насам. За първи път от експлоатацията на язовира е имало интензивни валежи от 100 литра на квадратен метър на четири места във водосборната област. Това е довело до огромен отток и водата е заляла много каравани и лодки на брега.

„Всичко е под контрол. За последните три дни имаме понижаване на кота водно ниво с 22 см и продължава това понижаване, като ще намалим до известна степен разхода, който изпускане надолу по реката. В момента единственото нещо, с което може да боравим, когато един язовир е достигнал до определени нива е чрез основен изпускател. ВЕЦ-овете също работят. Област Враца ни помолиха да не изпускане водни количества докато не се успокоят нещата, за да няма заливане. Затова приехме водно количества, както беше 2014 г., 2009 г., когато Огоста пое всички водни количества, докато се оттече река Огоста надолу. Общо нашият обем който изпускаме от ВЕЦ-овете и изпускателя е около 51 кубика в секунда“, инж. Игор Репкин – „Напоителни системи“, клон Мизия.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here